YLE antaa käsikirjoittajille vinkkejä verkossa

16.11.2009

Yleisradio selkeyttää käsikirjoitusten tarjoamista. Uusi Kohtaus-verkkosivusto tarjoaa muun muassa kilpailuja ja kirjoitusohjeita ja rohkaisee kirjoittajia tarjoamaan ideoitaan YLElle. Sivustolta löytyy myös tietoa YLEn tv-draamojen tekemisestä. Kohtaus on Suomen ensimmäinen käsikirjoittajille suunnattu vuorovaikutteinen verkkosivusto.

Kohtaus-sivusto tarjoaa käsikirjoittajille ja käsikirjoittajiksi pyrkiville ohjeita ja yhteisöllistä tukea käsikirjoituksen työstämiseen. Valmis käsikirjoitus tai ohjelmaidea on myös mahdollista tarjota suoraan Ylelle verkkosivun välityksellä.

Käsikirjoittamisen rinnalla Kohtaus-sivusto kurkistaa draamatuotantojen kulisseihin muun muassa blogien, videoiden ja keskustelujen kautta. Näin sivusto kertoo myös tv-draamojen tuotannosta.

Sivuston mediatoimittajan Marja-Leena Lehtimäen mukaan sivusto avaa yleisölle kanavan YLEn tuotantojen tekemiseen.

- YLE saa vuosittain paljon käsikirjoituksia, synopsiksia ja ohjelmaideoita. Sivustolla halutaan opastaa pöytälaatikkokirjoittajia tai ihan jopa puoliammattilais- tai ammattilaiskirjoittajia tarjoamaan teoksiaan YLElle, Lehtimäki kertoo.

Hänen mukaansa sivuston kautta voi esitellä omia ohjelmaideoitaan ja käsikirjoituksiaan sellaisessa muodossa, että ne ovat sekä kirjoittajan että YLEn käsittelijän kannalta helposti luettavia ja ymmärrettäviä.

Parhaillaan sivustolla on meneillään kuunnelmakilpailu, johon voi osallistua mp3-muotoisella teoksella 18.12. saakka. Pääpalkinto on 500 euroa.

Radion kulttuuriuutiset / Panu Lempiäinen

Linkki verkkosivulle