HDV tasoista kuvaa digikameroilla

HDV KUVAA SAA MYÖS DIGIKAMERALLA

Tälle sivulle kerätään juttuja mielenkiintoisista kameroista. Niistä voi saada apua kameran valintaa tehtäessä. Täällä on myös linkkejä erilaisiin ammattilehtiin, sekä netistä löytyviin videoihin, joissa esitellään kameroiden kuvanlaatua. Ensimmäisenä esittelys on Canonin täyden kinokoon digijärjestelmäkamera EOS 5 D MK II, joka osaavissa käsissä antaa hienoa kuvaa. Kouvolan Videokuvaajien jäsenellä Heikki Jokiniemellä on tälläinen kamera. Saamme varmasti Heikin arvostelun aikanaan tällekin palstalle.
Toisessa artikkelissa on Canonin Powershot SX1 kompaktikamera, joka on hinnaltaan selvästi MK II:sta edullisempi. Siinä on kiinteä objektiivi, tosin polttoväli pitkällä Zoomilla vastaa 500 mm teleobjektiivia, joten kaukaisemmatkin kohteet voi poimia lähikuviin.

Kummatkin kamerat tallentavat videokuvan mov-muodossa, joka on QuikTimen kehittelemä tiedostomuoto. Useimmista editointiohjelmista löytyy tuki sen editoimiseen.

VIDEOKUVAUS ON MULLISTUMASSA

Canon EOS 5 MK II järjestelmäkameralla voi kuvata HDV-tasoista videokuvaa. Tälläisiä kameroita on tulossa monelta valmistajalta ja ne voivat päätyä monen videoharrastajan käyttöön. Pyrimme täällä kertomaan niiden käyttökokemuksia jäsenistölle. Alhaalla olevasta linkistä voit katsoa, miten korkealaatuisesta kamerasta on kysymys: Nettiyhteytesi nopeudesta riippuen video saattaa välillä latautua välimuistiin. Anna sen tehdä se ja katso sen jälkeen kokonaisuudessaan alusta.

Reverie mainosvideo

KOMPAKTI DIGITAALIKAMERA CANON POWERSHOT SX1

Edullisemmassa hintaluokassa ( noin 550 € ) oleva Canonin digitaalista järjestelmäkameraa muistuttava Powershot SX1 tarjoaa myös HDV-tason videokuvaa muistikortille tallennettuna. Kamerassa on optinen 20 x zoom, kääntyvä LCD-näyttö jne. Oheisesta linkistä voi katsoa kameralla kuvatun pätkän. Valinnassa kannattaa ottaa Videon oikeassa alareunassa oleva HD-laatu käyttöön, jolloin saa jonkinlaisen käsityksen sen kuvanlaadusta. Katso uudestaan täysin lataunut video painamalla Replay. Videon jälkeen kuva-alaan tulee näkyviin muitakin näytteitä, katso nekin HD-laadulla.

Esittelykuvaa satamasta lähtevästä laivasta