Kuukausikokoukset

Jäsenkirje 8/2019                                                                                                   17.11.2019

Tutustumiskäynti Aalto-yliopiston elokuva-alan opetustiloihin ja koulutukseen

Odotettu tutustumiskäyntimme toteutuu edellisessä jäsenkirjeessä mainitulla tavalla.

Aika on 27.11.2019 kello 14 alkaen ja paikka Otakaari 7 Otaniemessä. Oppaanamme toimii Ari Kivimäki, Aalto Studios.

Lisätietoa Aalto Studioiden toiminnasta saa osoitteesta https://studios.aalto.fi/

Otaniemeen pääsee julkisilla kulkuneuvolla parhaiten metrolla. Aalto-yliopiston metroasemalta poistutaan A-uloskäynnistä. Siitä on vajaan kilometrin kävely perille. Reittikartassa yllä vasemmalla on esitetty tämä vaihtoehto. Kävelyosuus on esitetty isoilla palluroilla.

Lähemmäs tutustumispaikkaa pääsee busseilla 111 (Iivisniemestä Otaniemeen) ja 552 (Malmilta Otaniemeen). Metrolla tullessaan voi vaihtaa Otaniemessä pysäkillä E2226 bussiin 111. Reittikartassa yllä oikealla on tämä vaihtoehto. Jonkin verran kävelyä on siinäkin.

Omalla autollakin tietysti pääsee. Rakennuksen pihalla on muutama pysäköintipaikka. Pysäköintiin saa luvan Aalto Studiosin infotiskiltä.

Pyydän, että ilmoittaudut tilaisuuteen puheenjohtajalle 24.11.2019 mennessä joko kuukausikokouksessa 19.11.2019, sähköpostilla esko.rautanen@yahoo.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 750 0654.

Toivotaan runsasta osanottoa!

 

Jäsenkirje 7/2019                                                                                                  4.11.2019

Marraskuun kuukausikokous

Marraskuun kuukausikokous pidetään tiistaina marraskuun 19. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Oppimistilaan 2. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Marraskuun kuukausikokous on samalla vaalikokous ja tämä kirje kokouskutsu.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme vaalikokouksella. Siinä käsitellään seuraavat yhdistyksen sääntöjen 11 §:n määräämät asiat:

1)         valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

2)         määrätään seuraavan toimintavuoden vuosimaksu ja uusien jäsenten liittymismaksu

            sekä hallituksen jäsenten mahdolliset palkkiot,

3)         valitaan seuraavan kalenterivuoden ajaksi:

a)       yhdistyksen puheenjohtaja,

b)       hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle,

c)       toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö sekä

4)         käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat:

a)       vuoden 2020 ohjelma,

b)       kokousajat ja -paikka.

Seuraavaksi sihteeri tuo terveiset Viron harraste-elokuvaajien kattojärjestön Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liiton 17. kansainvälisestä filmifestivaalista Tallinnassa 25.10.2019.

Lisäksi katselemme vuoden 2019 Unican ja SM-kilpailun parhaimmistoa.

Katselemme tietysti mielellämme jäsentemmekin elokuvia. Jos haluat näyttää oman elokuvasi, toimita se etukäteen puheenjohtajalle WeTransfer-palvelulla tai tuo se muistitikulla kokoukseen.

Tarjoilu perinteiseen tapaan.

Muuta tärkeää

Tutustuminen Aalto-yliopiston elokuvastudioon ja ehkä myös elokuva-alan koulutukseen näyttää toteutuvan 27.11.2019 kello 14 alkaen Otaniemessä, osoitteessa Otakaari 7. Asia on vielä hiukan auki, mutta varaa aika jo allakkaasi! Lähetän asiasta uuden jäsenkirjeen, kun asia ja tilaisuuden sisältö ovat varmistuneet.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Jos tiedät tai tunnet jonkun, joka olisi sopiva tuomariksi, kerro asiasta!

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

 

Jäsenkirje 6/2019                                                                                                      3.10.2019

Lokakuun kuukausikokous

Lokakuun kuukausikokous pidetään tiistaina lokakuun 15. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Oppimistilaan 2. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme vuosikilpailulla. Ilmoittaudu puheenjohtajalle (esko.rautanen(at)yahoo.fi, 0407500654) viimeistään 13.10.2019 mielellään sähköpostilla. Mainitse jokaisesta elokuvastasi nimi ja pituus. Lähetä elokuvat puheenjohtajalle WeTransfer-palvelua käyttäen (https://wetransfer.com/) tai tuo ne mukanasi muistitikulla joko mpg- tai MP4-muodossa.

Lisäksi katselemme kevään SM-kilpailun parhaimmistoa ja muitakin hyviä elokuvia.

Heikki ja Aulikki Mäntylän muistotilaisuus eli Elämän Juhla pidetään 2.11.2019 kello 16–19 ravintola Kaartissa, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A, 00260 Helsinki. Yhdistyksen edustajia on pyydetty tilaisuuteen. Valitaan osallistujat, jos halukkaita löytyy.

Tarjoilu perinteiseen tapaan.

Muuta tärkeää

Marraskuun kuukausikokous eli vaalikokous pidetään Oodin Oppimistila 2:ssa 19.11.2019 kello 18:00–21:00. Ehdotuksia ohjelmaksi, samoin kuin kevään 2020 ohjelmaksi, otetaan mielellään vastaan.

Viron harraste-elokuvaajien kattojärjestö Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liit (vastaa Suomen FVL:ää) järjestää 17. kansainvälisen filmifestivaalin Tallinnassa 25.10.2019 kello 11.00–16:00. Festivaali pidetään Solariksen elokuvateatteri Artisissa. Osoite on Estonia pst. 9, 3. kerros. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Lisätietoa tilaisuudesta on englanniksi verkkosivulla http://efl.planet.ee/17festivalingl.pdf

Uusien jäsenten saamiseen mukaan toimintaan järjestetään Oodissa tai muussa sopivassa tilassa elokuvaesityksiä. Näissä esitetään esimerkiksi Unican ja SM-kilpailujen parhaita elokuvia ja pidetään harraste-elokuvien tekemiseen liittyviä alustuksia. Tilaisuuksissa pyritään siihen, että osallistujat oppivat uusia asioita elokuvan teosta ja innostuvat liittymään jäseniksemme. Tilaisuuksista tiedottaminen on tärkeää oikean kohderyhmän löytämiseksi. Toimintaa käynnistellään loppuvuoden 2019 aikana.

Selvittely tutustumiseen Aalto-yliopistossa ja Metropoliassa annettavaan elokuva-alan koulutukseen ei ole toistaiseksi johtanut tulokseen. Ehkä kuukausikokouksessa asiasta voi kertoa jo enemmän.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Jos tiedät tai tunnet jonkun, joka olisi sopiva tuomariksi, kerro asiasta!

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Jäsenkirje 5/2019                                                                                              3.9.2019

Syyskuun kuukausikokous

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 17. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme ensimmäistä kertaa Mediahuoneeseen, jonka saa pimeäksi elokuvien katselun ajaksi. Syksyn muutkin kuukausikokoukset pidetään samassa huoneessa. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Unica 2019 pidettiin 24.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Ismo Kiesiläisen elokuva Punainen muovipussi sijoittui hopealle. Keskustelemme elokuvasta ja siitä, ajatteliko Ismo elokuvaa tehdessään samoin kuin tuomaristo tulkitsi elokuvan nähtyään. Jaamme tämän jälkeen Ismolle mitalin ja kunniakirjan.

Pentti esittelee lisäksi muutenkin Unica 2019 -tilaisuutta, kuten näytettyjä elokuvia, tuomarityöskentelyä ja muuta aiheeseen liittyvää. Ulkomaisten Unica-osallistujamaiden elokuvia emme saa vielä nähtäväksi.

Jos aikaa jää, katselemme jäsenten Omia Otoksia, joko uusia tai vanhoja. Ota Otoksesi mukaan muistitikulla tai lähetä se jo etukäteen Eskolle WeTransfer-palvelulla (https://wetransfer.com/).

Syyskauden muut kuukausikokoukset pidetään

15.10.2019 kello 18:00–21:00 (vuosikilpailu) ja

19.11.2019 kello 18:00–21:00 (vaalikokous).

Ehdotuksia syksyn kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta tärkeää

Huhtikuussa pidimme yhteiskokouksen Lahden Videokuvaajien edustajien kanssa. Tavoitteena oli löytää ideoita ja keinoja oman toimintamme kehittämiseksi ja uusien jäsenten saamiseksi mukaan toimintaan. Kokouksen jälkeen yhdistyksen hallitus kokoontui ja keskusteli esille tulleista ideoista ja niiden toteuttamismahdollisuuksista käytännössä. Lopputuloksena päätettiin, että jatketaan toimintaa pääosin nykyiseen malliin, mutta kartoitetaan mahdollisuuksia yhteistyöhön elokuva-alan oppilaitosten ja muiden asiaan liittyvien tahojen kanssa.

Uusien jäsenten saamiseen mukaan toimintaan järjestetään Oodin mediatilassa tai muussa sopivassa tilassa elokuvaesityksiä. Näissä esitetään esimerkiksi Unican ja SM-kilpailujen parhaita elokuvia ja esitetään harraste-elokuvien tekemiseen liittyviä alustuksia. Tässä voidaan saada tarvittaessa apua Lahden Videokuvaajilta ja ehkä muiltakin asiantuntijatahoilta. Tilaisuuksissa pyritään siihen, että osallistujat oppivat uusia asioita elokuvan teosta ja innostuvat liittymään jäseniksemme. Tilaisuuksista tiedottaminen on tärkeää oikean kohderyhmän löytämiseksi. Toimintaa käynnistellään syksyn 2019 aikana.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Ehdotuksia sopiviksi tuomareiksi otetaan mielihyvin vastaan.

Tutustuminen Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen kevätkaudella 2019 ei mennyt ihan putkeen. Yritetään uudelleen, Toinen vastaavanlainen tutustumiskohde on Metropoliassa annettava elokuva-alan koulutus. Selvitetään sitäkin. Lisätietoa on seuraavassa jäsenkirjeessä.

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Kokouspäivänä kello 21:05 ohjelmassa on tšekkoslovakialaisen Juraj Herzin ohjaama Beauty and the Beast. Se on klassisen Kaunotar ja hirviö ‑teeman yksi variaatio.

Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Jäsenkirje 4/2019                                                                                   27.3.2019

Huhtikuun kuukausikokous

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina huhtikuun 16. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aluksi tutustumme Lahden Videokuvaajat ry:n toimintaan. Uskon, että saamme itsellemme uusia, raikkaita ideoita omaan ja yhdistyksemme toimintaan. Esittelyn jälkeen keskustelemme, ja sitten saamme nähdä valittuja lahtelaisten tekemiä elokuvia. Esimakua lahtelaisten toiminnasta voit käydä katsomassa yhdistyksen sivuilta osoitteessa https://www.lahdenvideokuvaajat.fi/.

Seuraavana ovat vuorossa kuulumiset SM-kilpailuista. Pentti kertoo kilpailujen kulusta, elokuvista ja niiden sijoittumisesta. Lopuksi katsellaan kisan parhaita siinä määrin kuin ehditään.

Ehdotuksia syksyn kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta tärkeää

Suunnitelmissa on, että tutustumme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan, ja katselemme elokuviakin. Tätä kirjoitettaessa asia on vielä(kin) auki, mutta kontakti Aaltoon on jo olemassa. Lisätietoa kuukausikokouksessa ja seuraavassa jäsenkirjeessä.

Toinen tutustumiskohde oli Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina ja sen tekniikka. Tarkemmin asiaa selvitettäessä ilmeni, että itse tekniikassa ei ole mitään erityistä tutustumisen arvoista, ja teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Aalto-yliopiston suunnalta kerrottiin, että sen opiskelijoiden tekemiä elokuvia on näytillä 4.4.2019 klo 18:00–20:00 Kino Sherylissä, osoite Kaikukatu 4, 00530 Helsinki. Opiskelijoitakin on paikalla. Esitykseen on vapaa pääsy. Itse olen ko. aikana Lapissa, joten valitettavasti en pääse mukaan.

Toinen varmasti mielenkiintoinen tilaisuus on Tekniikan museossa, osoite Viikintie 1, 00560 Helsinki. Sen ohjelmassa on Tekniikan museon tutkija Emilia Västin alustus "Museoesineen tarina: Eric Tigerstedtin äänielokuvalaite" ja kyseiseen laitteeseen tutustuminen. Kuinka sattuukaan, että tämäkin tilaisuus on 4.4.2019, tosin kello 17:00–18:30. Alustus kestää puolisen tuntia, joten sen jälkeen vielä ehtinee elokuviinkin Kino Sheryliin. Bussit 55, 71 ja 78 vievät Tekniikan museon pysäkiltä lähelle Sheryliä, matka-aika on noin 30 minuuttia. Lisää äänielokuvalaitteesta sivulla https://tekniikanmuseo.fi/event/museoesineen-tarina-eric-tigerstedtin-aanielokuvalaite/

Jäsenkirje 3/2019                                                                                          20.2.2019

Maaliskuun kuukausikokous

Maaliskuun kuukausikokous pidetään tiistaina maaliskuun 19. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Puheenjohtaja tulee reissultaan tiistaina vasta niin myöhään, että ei taida ehtiä mukaan, mutta Oodissa on kahvila sekä 1. että 3. kerroksessa. Kahvittelu hoituu tällä kertaa näin.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme ohjelman vuosikokouksella, johon tämä jäsenkirje on kokouskutsu ja jonka asialista on seuraava:

‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

‐ esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,

‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,

‐ päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle sekä

‐ käsitellään muut hallituksen tai yhdistyksen jäsenten kokoukselle esittämät asiat.

Sitten katselemme ottamiamme matkaelokuvia vuosien varrelta. Tämä on ollut ohjelmassa pitkään, mutta nyt se onnistuu, ellemme sitten onnistu käyttämään vuosikokoukseen tolkuttomasti aikaa. Toiveena on, että jokainen ottaa muistitikulla mukaan ainakin yhden oman matkaelokuvansa, maksimipituus noin 10 minuuttia.

Matkaelokuvien jälkeen pidämme Wanhojen Elokuvien Illan. Katselemme elokuvia arkistojen kätköistä. Sinunkin vanha otoksesi kuvausurasi alkuvaiheilta on tervetullut, kunhan olet siirtänyt sen muistitikulle.

Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta asiaa

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina 16.4. alkaen kello 18:00. Kokouspaikka on sama, Oodin Ryhmätila 7.

Suunnitelmissa on, että tutustuisimme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan. Ehkäpä saamme nähdäksemme elokuviakin. Toinen tutustumiskohde on Oodin oma elokuvateatteri Regina ja sen tekniikka. Lisätietoa näistä, kunhan saamme tietää tutustumisten ajankohdat ja ohjelman.

Reginan sisätiloihin ja tarjontaan voimme tutustua vaikkapa kokouksen jälkeen ostamalla lipun kello 20:45 esitettävään Pier Paolo Pasolinin elokuvaan Teorema. Ainakin tätä kirjoitettaessa salissa oli vielä runsaasti tilaa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Vuoden 2019 Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-festivaali pidetään Kouvolassa Kuusankoski-talossa, osoite Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski, 13.4.2019 alkaen kello 10:00. Tätä ennen on

kello 9:00 alkava kahvitarjoilu. Ilmoittaudu ja toimita elokuvasi viimeistään 9.3.2019. Lisätietoja FVL:n sivuilta https://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/sm-2019-kouvola/.

UNICA 2019 pidetään 29.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Lisätietoa sivulta

https://unica-web.com/index-english.html.

 

Jäsenkirje 2/2019                                                                                     1.2.2019

Helmikuun kuukausikokous

Helmikuun kuukausikokous pidetään tiistaina helmikuun 12. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Tarjoilu hoituu perinteiseen tapaan.

Kuukausikokouksen ohjelma

Sarjassamme Tekijä esiin esiintyy Pertti Toivonen. Hän on kuvannut luontoa Mäntyharjussa ja varmaan myös lähikunnissa eri vuodenaikoina. Pertti kertoo kuvaamisestaan ja esittää elokuvia.

Sitten katselemme ottamiamme matkaelokuvia vuosien varrelta. Tämä on ollut ohjelmassa pitkään, mutta aina on ollut muuta, joka on vienyt kaiken ajan. Toiveena on, että jokainen ottaa muistitikulla mukaan ainakin yhden oman matkaelokuvansa, maksimipituus noin 10 minuuttia.

Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta asiaa

Seuraavat kuukausikokoukset pidetään tiistaisin 19.3. ja 16.4. alkaen kello 18:00. Kokouspaikka on sama, Oodin Ryhmätila 7.

Toimintaamme varten tarvitsemme rahaa. Koska kokoustiloista ei tarvitse maksaa vuokraa, kulumme ovat melko vähäiset. Olemmekin laskeneet jäsenmaksun peräti niin alas kuin neljään (4) euroon vuodessa. Maksamalla 20 € pääset myös kattojärjestömme Filmi- ja Videokuvaajien (FVL) jäseneksi ja saat FVL:n jäsenedut, mm. edullisemman osallistumisen FVL:n kilpailuihin. Maksulomake on tiedotteen lopussa. Pyydämme maksua helmikuun loppuun mennessä.

Suunnitelmissa on, että tutustuisimme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan. Ehkäpä saamme nähdäksemme elokuviakin. Toinen tutustumiskohde on Oodin oma elokuvateatteri Regina ja sen tekniikka. Lisätietoa näistä, kunhan saamme tietää tutustumisten ajankohdat ja ohjelman.

Reginan sisätiloihin ja tarjontaan voimme tutustua vaikkapa kokouksen jälkeen ostamalla lipun kello 20:30 esitettävään Stanley Kubrickin elokuvaan Peli on menetetty. Ainakin tätä kirjoitettaessa salissa oli vielä runsaasti tilaa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Vuoden 2019 Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-festivaali pidetään Kouvolassa Kuusankoski-talossa, osoite Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski, 13.4.2019 alkaen kello 10:00. Tätä ennen on kello 9:00 alkava kahvitarjoilu. Ilmoittaudu ja toimita elokuvasi viimeistään 9.3.2019. Lisätietoja FVL:n sivuilta https://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/sm-2019-kouvola/.

UNICA 2019 pidetään 29.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Lisätietoa sivulta

https://unica-web.com/index-english.html.

 

Jäsenkirje 1/2019 1.1.2019

Tammikuun kuukausikokous

Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 15. päivänä 2019 alkaen klo 19:00 (huomaa kellonaika!) keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4,
00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Tarjoilu hoituu perinteiseen tapaan.

Kuukausikokouksen ohjelma
Aloitamme Eskon tarinalla yhdistyksen arkiston tämänhetkisestä tilanteesta. Ja jatkamme Pentin kertomuksella vanhan tuttavamme Ismo Kiesiläisen uunituoreesta elokuvasta.
Pentti on saanut UNICA 2018:n parhaat leffat. Niistä katselemme seuraavaksi yhden ruotsalaisen ja toisen virolaisen. Lisäksi voimme katsella minuuttifilmejä.


Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 18. päivänä 2018 alkaen klo 18:00. Kirjasto 10:n tilat olivat jo varatut, joten kokoonnumme puheenjohtajan kotona osoitteessa Dagmarinkatu 12 B 21, 00100 Helsinki. Ovikoodi on 4388v. Tässä v on alhaalla vasemmalla oleva vihreä painike. Alempana on karttakuva lähistöstä.

Unica 2018 pidetään Tšekin Blanskossa. Pentti esittelee videon avulla tapahtumien kulkua. Hän kertoo myös esitetyistä elokuvista ja suomalaisten menestymisestä kilpailuissa. Muutakin asiaa Unicasta varmaan tulee esille.

Sarjassamme ”Tekijä esiin” on nyt tekijänä Heikki Mäntylä. Hän kertoo kuvaamisharrastuksestaan ja katselemme valittuja paloja vuosien varrelta.

Jos aikaa jää, voimme vertailla Full HD- ja 4K-videoiden kuvanlaatua esimerkkien valossa.
Seuraavat kokousajat ovat ti 9.10. ja ti 13.11.2018. Paikka on sama.


HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Huhtikuun kuukausikokous pidetään torstaina maaliskuun 19. päivänä 2018 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki

Kokousasioita:
Saamme kuulumiset Mikkelissä pidetystä SM-filmifestivaalista.

Tämän jälkeen saamme nähtäväksi Keuruun Kyösti Tolppasen tekemän elokuvan
"Tarina isänmaasta"
Elokuva on tarina suomalaisista Suomessa ja sen ihmisten vaiheista historian melskeissä.

Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Maaliskuun kuukausikokous pidetään torstaina maaliskuun 15. päivänä 2018 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki

Kokousasioita
Ohjelmassa aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
‐ esitellään halituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä tominnantarkastajien lausunto,
‐ päätetään vastuuvapauden myöntamisestä.
‐ päätetään yhdityksen hallussa olevien laitteiden käytöstä.

Seuraavaksi teemana on Youtube, miten filmejä sinne talletetaan, minkälaisia asetuksia ym.
Heikki Mäntylä kertoo lisää.

Jos aikaa jää, voimme katsoa jäsenten otoksia.

Tämän vuoden SM‐kilpailu on Mikkelissä 14.4 Ohjeet on FVL:n sivuilla: https://www.fvl.fi/

Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)
to 19.4 klo 18.00


 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 30. päivänä 2018 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki (Huom uusi kokouspaikka)
 

Kokousasioita

Karakallion vuokratilan käyttö päättyy 31.1.18 Mikä on laitteiston sijoitus tämän jälkeen ym.
Jokainen tuokoon rakkaimpansa elokuvan katsottavaksi, muistitikulla
Tämän vuoden SM‐kilpailu on Mikkelissä 14.4 Ohjeet on FVL:n sivuilla: https://www.fvl.fi/
Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)
ti 13.2 klo 18.00
to 15.3 klo 18.00
to 19.4 klo 18.00

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 


Marraskuun kuukausikokous, joka on myös samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on  Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat
Muita asioista
- Vuoden 2018 kokouspaikka
- Vuoden 2018 jäsenmaksu
- Mitä tehdään kalustolle (laitteisto), jos FVL:n varasto sijoituspaikkana ei ole käytettävissä
Kokouksen jälkeen katsotaan tämän vuoden parhaita SM- ja Unica- elokuvia


LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUSpidetään tiistaina lokakuun 10. päivänä 2017 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on  Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Aluksi vuosikilpailu. Elokuvat täytyy toimittaa muistitikulla MP4 muodossa Ilmoittautumiset Pentti Kemppiselle 8.10.2017 mennessä
Lisäksi katsomme kevään SM-kilpailun parhaita elokuvia ja / tai Unica-elokuvia
Muita asioita:
Lisäksi toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi

Syksyn viimieinen kokous on 14.11, jolloin on sääntömääräinen vuosikokous.
Jäsenistön toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi ?
 


SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään tiistaina syyskuun 12. päivänä 2017 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Unica 2017 festivaali Dodrmundissa Saksassa on pidetty.
‐ Minkälaisia elokuvia siellä oli
‐ Miten suomalaiset menestyivät
‐ mitä muuta ?
Muita asioita:
‐ Toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi

Syksyn muut kokousajat ovat 10.10 ja 14.11

 

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 

pidetään tiistaina huhtikuun 11. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi Ismo Kiesiläisen esitys hänen kehittämästään mediakasvatuksen oppimateriaalista ja sillä saavutetuista tuloksista.

Sen jälkeen Artti Taipale kertoo hankkeesta hankkia kaitafilmien skannaukseen sopiva  Retro 8 Universal - laite.
Jos aikaa jää, katsellaan vielä Unica 2016 elokuvia.

Muita asioita:
Kampin palvelukeskus kokouspaikkana ei ole enää syksyllä käytettänissä remontin takia. Olemme varanneet syyskaudeksi uuden kokouspaikan Postitalosta.
Kokoukset ovat Kirjasto 10:n ryhmätyötilassa, osoite Elielinaukio 2G,
00100 Helsinki.

Syksyn kokousajat ovat 12.9 10.10 ja 14.11
MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS
pidetään tiistaina maaliskuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
‐ esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,
‐ päätetään vastuuvapauden myöntämisestä
Kokouksen jälkeen katsotaan Unica 2016 parhaita elokuvia ja viime vuosien parhaita Unicassa olleita 1 min
elokuvia.
Muita tapahtumia
Filmi‐ ja Videokuvaajien Liiton SM 2017
SM‐kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestäjänä Saimaa Films ry 29.4.2017 klo 10.00
Paikka: Lappeenrannan musiikkiopisto
Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta
AIKA:
la 29.4.2017 klo 10:00.
ALUSTAVA OHJELMA:
09:30 Aamukahvit
10:00 SM 2017 Elokuvafestivaalin avaus
10:10 Filmiesityksiä
12:00 Ruokailutauko
13:00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14:30
Ilmoittautuminen festivaaliin 24.3.2017. Muut ohjeet FVL:n kotisivulla.
Seuraavat kokousajankohdat:
11.4 Ismo Kiesilänen esiintyy
HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään tiistaina helmikuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki, BROIDI-sali
Kuukausikokouksen pääesiintyjä on Kari Leponiemi. Hänen esityksensä aihe:
4K formaatti videoharrastuksessa, mikä muuttuu, mitä uusia mahdollisuuksia ?
Halukkaat voivat tulla kokouksen jälkeen puheenjohtajan kotiin katsomaan Karin videon, jos se saadaan näkyville. Ellei saada, voidaan lohdutukseksi katsella stereokuvia, vaikka ne eivät videota olekaan.

Jos kokousaikaa jää, voimme katsoa parhaita Unica elokuvia.

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2017
SM-kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestänä Saimaa Films ry 29.4.2017  klo 10.00
Paikka: Lappeenrannan musiikkiopisto
Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta
AIKA:
 la 29.4.2017 klo 10:00.
ALUSTAVA OHJELMA:
 09:30 Aamukahvit
 10:00 SM 2017 Elokuvafestivaalin avaus
 10:10 Filmiesityksiä
 12:00 Ruokailutauko
 13:00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14:30
Ilmoittautuminen festivaaliin 24.3.2017. Muut ohjeet FVL:n kotisivulla.
 
Seuraavat kokousajankohdat:
 14.2
 14.3 Vuosikokous
 11.4
 


TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 17.1.2017


pidetään tiistaina tammikuun 17. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki, BROIDI‐sali


Aluksi näemme Unica‐kultamitalilla palkitun elokuvan "Rintamalotta".
Elokuvan tekijä sai myös Lahden kaupungin kulttuuripalkinnon 2016.
Elokuva näytettiin syksyllä. Moni oli silloin poissa kokouksesta. Tämä elokuva sopii hyvin esitettäväksi itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Sen jälkeen keskustelua ja toivomuksia alkaneen vuoden toiminnasta ja kuukausikokousten ohjelmista.

Parhaista Unica elokuvista on saatu kopio kättöömme. DVD‐levyillä on kaikki kulta‐ ja
hopeamitaleilla palkitut elokuvat. Niitä voidaan katsella, jos aikaa jää.
Ohessa myös tämän vuoden jäsenmaksulomake.

Filmi‐ ja Videokuvaajien Liiton SM 2017

SM‐kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestäjänä Saimaa Films ry
29.4.2017 klo 10.00
Ilmoittautuminen festivaaliin maalis-huhtikuun vaihteessa. Tarkempi ajankohta ja muut ohjeet ilmoitetaan myöhemmin.

Seuraavat kokoukset
14.2

13.3 Vuosikokous

11.4

 

 


MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Marraskuun kuukausikokous, joka samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 8. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali. Mikä yhdistyksen tulevaisuus ? Kaikki mukaan keskustelemaan!

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:

- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Muita käsiteltäviä asioita
- yhdistysrekisterin tilanne

Muu ohjelma

Runsaan vuosikilpailun osanottajamäärän takia edellisestä kokouksesta pois jääneet
asiat.
FVL: n koulutustilasuus aiheena elokuvan käsikirjoitus
Kokemuksia Windows 10 ja Pinnacle Studion yhteensopivuudesta.
 
Uutena asiana voimme katsoa Lahden videokuvaajien elokuva: Viides vuodenaika

Tervetuloa!LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

Lokakuun kuukausikokous pidetään tiistaina lokakuun 11. päivänä 2016 alkaen klo 18.00HUOM! Muuttunut kokousaika.

Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Kokouksen aluksi on vuosikilpailu. Ilmoittautumiset Paavo Tammelle 9.10.2016 mennessä. Elokuvaformaatti on muistitikku MP4
Lisäksi saamme tärkeimmät kuulumiset FVL:n 8.10 pidetystä koulutustilaisuudesta sekä
kokemuksia Windows 10 ja Pinnacle Studion yhteensopivuudesta.
 
Edellisen kokouksen antia.
Helsingin yhdistyksen Markku Hietapakalle luovutettiin Unica-mitali. Mitali on tunnustus harraste-elokuvauksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä Suomessa.
Seuraavat kuukausikokoukset:
8.11.2016 Vaalikokous
SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 20. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.

Unica 2016 festivaali Suceavassa Romaniassa on pidetty. Saamme tuoreet kuulumiset festivaalista.

Keijo Skipparin dokumentti Rintamalotta palkittiin kultamitalilla 96 elokuvan joukosta.

Kansainvälisen harraste-elokuvaajien liiton Unican 78. filmifestivaaleille osallistui 23 maata, 22 Euroopasta ja lisäksi Etelä-Korea. Pääsarjassa esitettiin viikon aikana 96 elokuvaa ja tässä joukossa kultamitali on merkittävä saavutus. Edellisen kerran Suomeen saatiin kultaa 37 vuotta sitten. Tuomaristo kiitti Keijo Skipparin Rintamalotan hyvää ja elävää rakennetta ja erinomaista taustatyötä.

Näemme Rintamalotta-elokuvan ja saamme muitakin kuulumisia festivaalista


Seuraavat kuukausikokoukset:

18.10.2016 Vuosikilpailu
15.11.2016 Vaalikokous
 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina huhtikuun 19. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.

SM 2016 festivaali Lahdessa on pidetty. Saamme kuulumiset festivaalista  ja näemme muutamia siellä palkittuja elokuvia.

Jos haluat nähdä enemmän festivaalissa olleita elokuva, mene paikan päälle

SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30

Kaikkia elokuvia sielläkään ei voida näyttää, sillä festivaalin elokuvien yhteiskesto on
lähes 5 tuntia.


MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Maaliskuun kuukausikokous pidetään tiistaina maaliskuun 15. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Tulkaa jo heti klo 18.00 Kokousaika päättyy jo klo 20.00

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen vuosikertomus,
- esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Vuosikokouksen jälkeen:
Teekkarien elokuvakerho Montaasi ry:n historiaa, toimintaa ja elokuvia.

Muistutus
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016.
Seuraavat kokoukset
19.4 Saamme terveiset SM-filmifestivaalista

In memoriam
Pitkäaikainen jäsenemme Eeva Silander on poissa.
Hän kuoli 19.2.2016 Aksiisikodissa Helsingissä 92-vuotiaana
 


HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Helmikuun kuukausikokous pidetään tiistaina helmikuun 16. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Tulkaa jo heti klo 18.00 Kokousaika päättyy jo klo 20.00
Ohjelma:
Kaksinkertainen Unica-mitalisti Ismo Kiesiläinen tulee kertomaan elokuvan suunnittelusta,  ideoiden syntymisestä,  käsikirjoittamisesta, kuvakerronnasta ym.
Toivottavasti mahdollisimman moni jäsenemme tulee mukaan, mitä Ismolla on kerrottavaa.

Jos aikaa jää, voimme katsoa esim. parhaita Unica- elokuvia viime vuodelta.
   
Muistutus
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016.

Seuraavat kokoukset
15.3 vuosikokokous (tilinpäätöskokous)
19.4


TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2016


Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 19. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelma:
Tulevan kevään ohjelmatoivomuksia. Jokaiselta ainakin yksi ehdotus.
Näemme keuruulaisten dokumenttielokuvan "Koulusta kulttuuritaloksi"
  
Muita tapahtumia
Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry pitää vuosittain harrastajaelokuvaajien elokuvakilpailun.
Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset elokuvauksen
harrastajat. Tänä vuonna järjestäjänä toimii Lahden Videokuvaajat.
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
TEKNISET TIEDOT:
Elokuvan enimmäiskesto ei saa ylittää 25 minuuttia. Videokuvan esityskopion tulee olla tiedostomuodossa. Postissa lähetetetyn muistitikun mukana tulee olla täytetty ilmoittautumislomake, jonka saa tulostettua liiton kilpailusivustolta.
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016. Elokuvat on toimitettava tiedostomuodossa muistitikulla, tai lähettämällä latauslinkki, josta elokuvan voi ladata. Ilmoittautumislomake pitää tässäkin tapauksessa lähettää joko sähköpostilla, tai postitse. Muistitikut palautetaan lähettäjille takaisin.
POSTITUS OSOITTEESEEN:
Lahden Videokuvaajat
Saimaankatu 12, 15140 Lahti
Sähköposti: lahdenvideokuvaajat@gmail.com
Lisätietoja: Kari Vähävuori, 040 9603965
Seuraavat kokoukset
16.2 Ehdolla: Elokuvan käsikirjoituksen tekeminen.
15.3  19.4     Liitteenä jäsenmaksut 2016
 

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2015


Marraskuun kuukausikokous, joka on myös samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 17. päivänä 2015 alkaen klo 18.00 Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
 
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Kokouksen jälkeen jaamme vuosikilpailun kunniakirjat palkituille.
Lopuksi Markku Hietapakka kertoo uusimmasta elokuvasta Aqualand-sovitus ja näyttää myöskin ko. elokuvan.Muita tapahtumia

20.10.2015 pidetyn vuosikilpailun tulokset
 1.   Imatrankoski, Jyry Louhisto
 2.   Äiti hukassa, Heikki Mäntylä
 3.  Juhan Tandem, Jyry Louhisto

 Kilpailuun osallistui 10 elokuvaa.

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Lokakuun kuukausikokous on tiistaina lokakuun 20. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelmassa aluksi vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien pitää olla DVD -muodossa tai muistitikulla.
Ilmoittautumiset  18.10. mennessä Pentti Kemppiselle

Millainen on hyvä minuuttielokuva. Saamme näytteitä viime vuosien Unicassa palkituista elokuvista.

Muita tapahtumia

Tallinnan kansainvälinen festivaali pidetään 24.10.2015 Kino Artis (Solaris Center, Estonia str. 9, Tallinn), aivan Estonia-teatteria vastapäätä.

Festivaali alkaa klo 11 ja päättyy palkintojen jakoon klo 15.30 Muutokset aikatauluun mahdollisia.
Festivaaliin ilmoittautui yli 100 elokuvaa 18 maasta mm. kaikki Suomen Unicassa olleet elokuvat.
Näemme tuomariston valitsemia parhaimpia elokuvia. Menkääpä katsomaan!

Lisätietoa
http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html
Syksyn seuraava ohjelma:
17.11 Vuosikokous ym.

Syksyn muut kokoukset: tiistai 17.11 mm. vaalikokokous

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

HUOM! Syksyn kokouspäivä on muuttunut ja sali Broidi!

Syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina syyskuun 22. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelmassa aluksi Unica terveiset Pietarista. Sitten keskustelemme digiajan muuttuvasta
maailmasta.

Muita tapahtumia
Filmi-ja Videokuvaajien liitto juhlii 19.9.2015 Hennalan upseerikerholla
60-v toimintaansa koulutuksen ja juhlien merkeissä.
Ohjelma:
12.00 Saapuminen Hennalan upseerikerholle Lahteen
12.15 Kuvaushelikoptereiden  käyttö
Markus Hänninen ja Janne Nykänen esittelevät koptereiden toimintaa Hennalan kasarmialueella.
14.00 Kahvi, jonka liitto kustantaa osanottajille
14.30 Digitaalisten kaitafilmiprojektoreiden käyttö kaitafilmien skannauksessa
Kari Vähävuori ja Aatos Suomilammi esittelevät laitteiden toimintaa ja käyttökokemuksia
15.15 Digitaaliset formaatit ja tekstityksen lisääminen videotiedostoon, Aatos Suomilammi
15.40  Albumit-auki hanke. Keijo Skippari esittelee Lahdessa käynnissä olevan hankkeen tilannetta
 
16.00 Filmi-ja Videokuvaajien liiton 60-v juhla alkaa
Liiton varapuheenjohtaja Keijo Skippari pitää avajaispuheen, jonka jälkeen
jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus esittää tervehdyksensä liitolle.
16.30 Filmiesityksiä
17.15 Ruokailu, jonka osallistujat maksavat itse. Ruoka maksaa 20 euroa.

Liiton jäsenyhdistyksiä pyydetään lähettämään sitovat ilmoittautumiset nimiluettelon muodossa kahvia ja ruokailua varten Pentti Kemppiselle sähköpostilla viimeistään 12.9.2015 mennessä.

Syksyn muut kokoukset: tiistai 20.10 mm. vuosikilpailu, tiistai 17.11 mm. vaalikokokous


 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
pidetään maanantaina huhtikuun 20. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali
Ohjelmassa aluksi
"Kaitafilmit" tietokoneelle ja televisioon - Esko Rautanen esittelee Espoon Sellon kirjaston
Retro-8-skannerin käyttöä ja näyttää esimerkkielokuvan.
Skannerista on uusi nopeampi versio Retro-8 Pro. Sen nopeus on 15 kuvaa/s.
Miten saisimme sellaisen käyttöömme?

SM 2015 festivaali Keuruulla on pidetty. Saamme kuulumiset festivaalista
ja näemme muutamia siellä palkittuja elokuvia.

Syksyn kokoukset. Kokouspaikka Broidi-sali 2. krs tiistaisin
22.9  Unica kuulumisia
20.10 mm. vuosikilpailu
17.11  mm. vaalikokokous

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina maaliskuun 16. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)
Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen vuosikertomus,
- esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä
Vuosikokouksen jälkeen:
Seuraava UNICA festivaali on sitten 5. -13. syyskuuta Pietarissa. Katsomme joitakin
kuvia Nevan suurkaupungista ja sen historiasta sekä lisäksi lyhyitä venäläisiä filmejä,
muun muassa hauskoja mainoksia.

SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä.
Tarkemmat ohjeet
http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/
Kevään seuraavat kokoukset
20.4 Esko Rautanen kertoo kokemuksia elokuvien digitoinnista


HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään maanantaina helmikuun 16. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)

Aluksi saamme kuulumiset yhdistyksemme entiseltä jäseneltä Juhani Tuomiselta.
Hän kertoo, mitä hän nykyisin tekee ja mitä harrastaa sekä saamme nähdä myös hänen
tekemiä elokuvia.
Jatkamme viime kokouksessa aloitettua keskustelua videokameran
tietokoneliitännöistä.Saamme ennakkotietoa Kari Leponiemen
kevään Filmaaja-lehteen tulevasta artikkelista koskien 4K-kameroita.
Jos aikaa jää, katsomme viime syksyn Unica filmejä.
P.s Lahden videokuvaajien hankkimasta digitointilaitteesta video
http://www.moviestuff.tv/

SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä.
Tarkemmat ohjeet
http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/

Kevään seuraavat kokoukset
16.3  20.4TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2015

pidetään maanantaina tammikuun 19. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)

Kokouksen teema: matkamuistot

Tuo mukaan katsottavaksi teemaan sopiva DVD:llä tai muistitikulla oleva filmi.
Katsotaan pari tilaisuuden järjestäjien tuomaa matkafilmiä.

Tietoisku ensi syksyn Unica-festivaalista Pietarista.

Lopuksi keskustellaan tulevasta ohjelmasta (valmiiksi mietittyjä kysymyksiä).
sekä katsomme viime syksyn Unica filmejä.

Mukana tämän vuoden jäsenmaksulomake.

P.s Lahden videokuvaajien hankkimasta digitointilaitteesta video

http://www.moviestuff.tv/
SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä. Tarkemmat ohjeet

http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/

Kevään seuraavat kokoukset ovat:
16.2  16.3  20.4
 

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina marraskuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi on vuosikokous, joka on samalla vaalikokous.
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varamies
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Seuraavaksi saamme kuulumiset Tallinnassa 25.10.2014 pidetystä filmifestivaalista.

Lopuksi keskustellaan ensi vuoden ohjelmasta sekä katsomme tämän vuoden Unica filmejä.

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään manantaina lokakuun 20. päivänä 2014 alkaen klo 18.00.

Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien pitää olla DVD -muodossa tai muistitikulla.

Ilmoittautumiset  18.10. mennessä Pentti Kemppiselle

Liitto järjesti syyskuussa koulutustilaisuuden Lahdessa teemana elokuvien arkistointi ja säilyttäminen. Mukana ollut Paavo Tammi kertoo enemmän teemasta ja muistakin esillä olevista aiheista.

Lisäksi näemme Mikkelin harraste-elokuvaajien tekemän videon Porrassalmen taistelunäytöksestä.

Muita tapahtumia:Tallinnan kansainvälinen festivaali pidetään 25.10.2014 Kino Artis (Solaris Center, Estonia str. 9, Tallinn), aivan Estonia-teatteria vastapäätä.

Festivaali alkaa klo11 ja päättyy palkintojen jakoon klo15.30
http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html

Syksyn seuraava ohjelma:
17.11 Vuosikokous ym.

 
SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina syyskuun 15. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Pitkäaikainen jäsenemme Veikko Männistö on poissa. Hän menehtyi keväällä 90-vuotiaana. Aluksi muistelemme Veikkoa hänen filmiensä kautta.

Seuraavaksi viime tiedot Unicasta Slovakiasta. Suomalaisia ei tietämämme mukaan ollut läsnä Unica-festivaalissa. Toivottavasti tulosten lisäksi saamme muutakin tietoa.

Lopuksi katsaus, miten elokuvia voidaan laittaa Internettiin toisten katseltavaksi sekä tekstityksen lisäämisestä elokuvaan; eri mahdollisuuksia.
Syksyn alustava ohjelma-ajankohdat:

20.10  17.11

Muita tapahtumia:
Liitto järjestää koulutustapahtuman 20.9.2014 Lahdessa. Tilaisuuteen saamme edustajan Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista Kavista. Hänen esityksensä teema on KAVI – elokuvien arkistointi ja digitaalinen säilyttäminen”.

Tästä tulee kutsu yhdistysten puheenjohtajille lähiaikoina
Yhteystiedot koulutustilaisuuteen. Elokuvateatteri Kino Iiris Samaankatu 12, Lahti
Tilaisuus alkaa klo 10

http://kinoiiris.com/yhteystiedot.htm
 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina huhtikuun 28. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki


SM 2014 filmifestivaali on pidetty. Näemme festivaalin mielenkiintoisimpia elokuvia mukana olleiden Paavo Tammen, Heikki Mäntylän ja Pentti Kemppisen mielipiteiden ja kommenttien saattelemana.


Syksyn alustava ohjelma-ajankohdat:
15.9  20.10  17.11

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina maaliskuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
- esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Viime kerralla saimme kuulla Esko T. Rautasen esityksen laitteista, joilla kaitafilmejä voi
siirtää digitaaliseen muotoon. Tällä kertaa saamme nähdä esimerkin oululaisen Digitoi.fi firman tekemästä siirrosta. Voimme arvioida laatua, miten tässä tapauksessa on onnistuttu.

Videon katselu taulutv:llä. Millaisia vaihtoehtoja on käytettävissä?

Jos aikaa jää, voimme katsella myös viime syksyn Unica-elokuvia.

Tulevia tapahtumia
28.4 ohjelma vielä avoin
Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2014
Kirkkonummen videoharrastajat ja Lohjan filmi- ja videokuvaajat järjestävät yhdessä vuoden 2014 filmifestivaalin. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki harraste-elokuvaajat.
Kirkkonummelaiset huolehtivat elokuvien arvostelusta ja Lohjalaiset esittävät kilpailuelokuvat
Aika: 12.4.2014 klo 10.00 Paikka: Elokuvateatteri Kino Vaakuna, Koulukatu 4, 08100 Lohja

Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään  maanantaina 18.3.2014. Mukana tulee olla itse elokuva sekä selkeästi täytetty ilmoittautumislomake. Lomake on ladattavissa FVL:n nettisivuilta http://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/
Postitus osoitteeseen: Kirkkonummen Videoharrastajat
Ulla-Maija Lilja, Munkinmäentie 19, 02400 Kirkkonummi

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina helmikuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Palaamme vielä 30.11.2013 pidettyyn yhdistyksen 60-vuotisjuhlaan. Kaikkihan siellä eivät olleet paikalla. Näemme mm. Heikki Kilpeläisen vuosijuhlassa esittämän videon.

Seuraavaksi näemme Matti Kurimon elokuvan Libyasta.

Monilla kaitaelokuvaajilla on tarve saada vanhoja filmejä digitaatiseen muotoon.
Saamme tietoa tämän päivän tilanteesta. Esko T. Rautanen kertoo.

Keskustelemme, mitä asioita jäsenet odottavat otettavan esille kuukausikokouksissa.

Jos aikaa jää, voimme katsella myös viime syksyn Unica-elokuvia.

Tulevia tapahtumia
17.3 vuosikokous, muu ohjelma vielä avoin
28.4 ohjelma vielä avoin

 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina tammikuun 20. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on tästä lähtien Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki

Ohjelmassa aluksi kuulumiset 30.11.2013 pidetystä yhdistyksen 60-vuotisjuhlasta. Kaikkihan siellä eivät olleet paikalla.
Seuraavaksi sarjassa tekijä esiin Pertti Pihkala kertoo harrastuksensa historiasta ja nykypäivästä. Saamme näytteitä hänen tuotannostaan.

Seuraavat kokoukset:

17.2 tekijä esiin, Matti Kurimo

17.3 vuosikokous, muu ohjelma vielä avoin

28.4 ohjelma vielä avoin

Ohessa myös tämän vuoden jäsenmaksulomake. Oman yhdistyksen jäsenmaksussa on 5 euron korotus vuosikokouksen päätöksen mukaisesti.

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2014

Kirkkonummen videoharrastajat ja Lohjan filmi- ja videokuvaajat järjestävät yhdessä vuoden 2014 filmifestivaalin. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki harraste-elokuvaajat.

Kirkkonummelaiset huolehtivat elokuvien arvostelusta ja Lohjalaiset esittävät kilpailuelokuvat

Aika: 12.4.2014 klo 10.00 Paikka: Elokuvateatteri Kino Vaakuna, Koulukatu 4, 08100 Lohja

I lmoittautumisen on oltava perillä viimeistään maanantaina 18.3.2014. Mukana tulee olla itse elokuva sekä selkeästi täytetty ilmoittautumislomake. Lomake on ladattavissa FVL:n nettisivuilta http: //www. fvl. fi/filmija_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/

Postitus osoitteeseen: Kirkkonummen Videoharrastajat
Ulla-Maija Lilja, Munkinniementie 19, 02400 Kirkkonummi

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 


joka on myös vaalikokous, pidetään maanantaina marraskuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki
 
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen tulevaisuuden kannalta tärkeitä asioita eli kaikki
jäsenet mukaan.
Kameraseura on ilmoittanut jäsenmaksun korotuksesta ensi vuodeksi. Lisäksi se on irtisanonut yhteistyön kevätkauden 2014 päätyttyä.

Yhdistys siis joutuu etsimään uutta kokouspaikkaa ensi vuonna.

Kokouksen jälkeen on katsottavissa ainakin tämän vuoden parhaita Unica-elokuvia.

Muita tapahtumia

Yhdistyksemme 60-vuotisjuhlia vietämme 30.11.2014 alkaen klo 18.00. Tästä on erillinen kutsu
 


LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään maanantaina lokakuun 21. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Ohjelmassa on aluksi perinteinen vuosikilpailu. Ilmoittautumiset 19.10.2013 mennessä Pentti Kemppiselle; elokuvan nimi, pituus ja formaatti

Kilpailun jälkeen katsomme monille lähitulevaisuudessa ajankohtaisen elokuvan "Viides vuodenaika"

Helsingin Filmi- ja Videokuvaajat täyttää yhdistyksenä tänä vuonna 60 vuotta.
Yhdistys on vanhin Filmi- ja Videokuvaajien liiton alainen elokuvan harrastajayhdistys Suomessa.
Haluamme muistella 60-vuotista taivalta vanhoja elokuvia katsellen ja hyvää ruokaa nauttien Sokos Hotelli Vaakunan 10. kerroksen Loisteen kabinetissa, osoite Kaivokatu 3, aika marraskuun 30. päivä alkaen klo 18.00
Kabinettiin mahtuu 16 henkilöä, pienellä tiivistämisellä ehkä muutama vielä lisää.
Kabinetissa on välineet DVD-elokuvien katselua varten. Ilmoittautumiset Paavolle mielellään jo seuraavassa kuukausikokouksessa.

Muita tapahtumia

Kansainvälinen filmifestivaali Tallinnassa

Kilpailuelokuvien parhaimmistoa näytetään 26.10.2013  Tallinnassa alkaen klo 11 Palkintojen jako klo 18.00
Osoite Tallinnassa, Narva mnt 27, elokuvateatteri  Film and Media School. (4.kerros hissillä).


http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html


 

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina syyskuun 16. päivänä 2013 alkaen klo 18.00
Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1 ,Helsinki

Asialista: Terveiset UNICA 2013 festivaalista; näytetään videokooste tapahtumasta ja kerrotaan tuloksista ym.

Muita tapahtumia

Filmi- ja Videokuvaajien Liitto järjestää koulutustilaisuuden Kuusankoskitalossa Kouvolassa. Tällä kertaa perehdymme useaan eri aiheeseen osaavien kouluttajien johdolla.

Koulutustilaisuus pidetään 28.9.2013 klo 10.00 alkaen Kouvolassa Kuusankoskitalossa. Koulututustilana on toisessa kerroksessa sijaitseva Hirvelä-sali. Tilaisuus alkaa jo 9.30 liiton tarjoamilla kahveilla.

Koulutusohjelman sisältö ja pitäjät:

10.00 Adobe After Effects ohjelma, Hamid Al-Sammarraee
11.30 Luontokuvaukseen soveltuva videokalusto ja tekniikka, Heikki Jokiniemi
12.30 Lounas omakustannushintaan alakerran ravintolassa
13.15 Editointiohjelmat

- Pinnacle 15, Aatos Suomilammi
- Adobe Premiere, Janne Nykänen
- Sony Vegas, Keijo Skippari ja Harri Peltola

Ilmoittautuminen Keijo Skipparille kahvitarvikkeiden varausta varten 25.9.2013 mennessä. Samassa
yhteydessä kannattaa kertoa myös, syökö lounaan, jolloin ravintolan yrittäjä osaa varautua oikeaan ruoan
määrään.
Keijo Skipparin yhteystiedot Lahden Videokuvaajien sivuilla.
Osoite: Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1 , Kuusankoski

Kansainvälinen filmifestivaali Tallinnassa

11. kansainvälinen filmifestivaali järjestetään
Tallinnassa tulevan syksyn aikana. Ilmoittautuminen 15.9.2013 mennessä

Esitykset ja palkintojen jako 26.10.2013
Sarjat: A: nuoret 20 v. asti B: elokuvakoulut C: kaikki muut
Formaatti DVD-levy. Elokuvan pituus enintään 20 min.
Tarkempia tietoja linkistä

http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 

pidetään maanantaina huhtikuun 15. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Asialista:

SM-2013 kilpailun tulokset ja kommentit.

Katsomme kilpailun parhaita elokuvia.

 

SM-FILMIFESTIVAALI 2013 ohjelma

Helsingin filmi- ja videokuvaajat ry järjestää tänä vuonna SM-elokuvakilpailun

PAIKKA: Vaskivuoren lukion auditorio, Virtatie 4, 01600 Vantaa
AIKA: 13.4.2013 klo 10.00.
 

ALUSTAVA OHJELMA:
10.00 SM 2013 Elokuvafestivaalin avaus

10.10 Filmiesityksiä

12.00 Ruokailutauko
13.00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30

Elokuvafestivaalilla tavataan!

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina maaliskuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:

-                    valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

-                    valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

-                    esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,

-                    esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,

-                    päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Sarjassa tekijä esiin Heikki Mäntylä esittelee elokuvaharrastuksensa historiaa ja nykypäivää.

Jos aikaa jää, niin katsomme lisäksi viime vuoden parhaita Unica elokuvia.

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2013)

pidetään maanantaina helmikuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Edellisen kokouksen toivomusten mukaan sarjassa tekijä esiin on vuorossa Kalevi Joutsela

Kalevi Joutsela esittää filmausharrastuksensa historiaa ja nykypäivää.

Sarja jatkuu seuraavissa kokouksissa.

Jos aikaa jää, niin katsomme lisäksi viime vuoden parhaita Unica elokuvia.
 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2013)

 

pidetään maanantaina tammikuun 21. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Aluksi puheenjohtaja johdattelee aiheista, joita kuukausikokouksissa toivotaan käsiteltävän..

Jaamme kunniakirjat viime syksyn elokuvakilpailusta.

Kilpailun tulokset olivat

1. Hirvi-Heikki - kulkuri, Henry Korpilinna
2. Svalbard, Pertti Pihkala
3. Muuri, Kalevi Joutsela
4. Naxi-kansan mailla, Matti Kurimo

Kilpailuun osallistui 7 elokuvaa

Katsomme viime vuoden parhaita elokuvia SM 2012 ja Unica 2012 kilpailuista tai mahdollisesti myös Ilmo Launiksen elokuvia.

Muita tapahtumia

Markku Hietapakka on lähettänyt viestin viimeisimmän elokuvansa julkistamisesta.

Hei!
Hyvää Joulua ja Onnellista alkavaa vuotta 2013 Tavataan uusimman leffani ensi-illassa elokuvateatteri Andorra/Dubrovnik Eerikinkatu 11,(Corona baarin läpi) lauantaina 19. tammikuuta klo 17 alkaen.
Elokuvan nimi on 'Kuollut mies'.
Lippuja ovelta 10 euroa ja jos haluaa kyseisen elokuvan dvd:nä mukaan niin 15 euroa.
Levitelkää tietoa eteenpäin. Kaikki ovat tervetulleita! Jatkotilaisuus on viereisessä Moskova Baarissa omakustannushintaan.

t. Markku Hietapakka 040 4177365


MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

joka on myös vaalikokous, pidetään maanantaina marras 19. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:

- määrätään seuraavan vuoden maksut

- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi

- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi

- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä

- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Tämän jälkeen Eddie Iles kertoo elokuva- ja valokuvaharrastuksestaan. Hänellä on parhaillaan tämän kuun loppuun saakka menossa näyttely Kameraseurassa henkilökuvauksesta.
Ajan salliessa voidaan katsoa filmejä esim. SM 2012 ja Unica 2012 kilpailuista tai Ilmo Launiksen filmejä.

Muita tapahtumia

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali ja Nordic-tapahtuma pidetään Tallinnan kansalliskirjastossa (Tõnismägi str.2) lauantaina 24.11.2012 kello 11.00 - 17.00 (Huom! aika siirtynyt viikolla eteenpäin)

Helsingin yhdistyksen alkuajan kantaviin voimiin kuuluneen Ilmo Launiksen syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) pitää muistonäytöksen 25.11.2012 klo 14.00 elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15

Ilmo Launis, Kappalainen ja kaitafilmaaja

 

Muistonäytös: 25.11.2012 klo 14.00
Ilmo Launis (1912–1995) teki elämäntyönsä Töölön seurakunnan kappalaisena. Kaitafilmaajana hän toimi 1960-luvulta 1980-luvulle ja voitti jatkuvasti palkintoja ja tunnustuksia töillään. Launis itse totesi töistään: ”Elokuvan tekijän täytyy olla rohkea ja tehdä juuri sellaisia elokuvia kuin mitä hän itse haluaa ja millaisena hän itse asian näkee ja kokee. Hyvä elokuvaidea on kappale elävää elämää. Se saa olla vaikeaa ja tuskallistakin elämän taistelua. Välähdyskin riittää, pitää olla lyhyttä ja iskevää.” Ilmo Launiksen omille elokuville on ominaista elämän primitiivisyys, kuvauksen yksinkertaisuus, vertauskuvallisuus ja vaikuttavuus. Ne jättävät jäljen katsojaansa.

Tuulten talo (1968) 18 min, Amen (1969) 14,5 min, Exit (1969) 8 min, Hylky (1969) 9 min, Takapihan aurinko (1972) 8 min, Ami (1972) 6 min, Lankalaukaisija (1973) 9 min, Finale (1974) 7 min, Makuuvaunu (1976) 10 min, Domus (1978) 10 min, Aurinko ei lopu (1979) 9 min • yht. 109 min Vapaa pääsy

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina lokakuun 15. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Sen jälkeen ohjelmassa on vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien täytyy olla (S)VHS tai DVD -muodossa. Mikäli elokuvat ovat jotakin muuta muotoa, täytyy kilpailun osanottajan tuoda oma esityslaitteisto mukanaan. Ilmoittautumiset 13.10.2012 mennessä Pentti Kemppiselle

Lisäksi katselemme SM- ja Unica elokuvia. Mukaan mahtuu myös omia elokuvia katsottaviksi.

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina syyskuun 17. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Kevään 2012 SM-tulokset ja kommentit
Terveiset Unica kongressista Bulgarian Russesta

MUITA TAPAHTUMIA

Filmi- ja Videokuvaajien liitto (FVL) järjestää koulutustilaisuuden jäsenilleen Kymen Palviljongissa lauantaina 10.11.2012 kello 10.00, aiheena elokuvan käsikirjoitus.

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali ja Nordic-tapahtuma pidetään Tallinnan kansalliskirjastossa lauantaina 17.11.2012 kello 11.00 - 17.00 Kansainväliseen festivaaliin voi kuka tahansa osallistua lähettämällä elokuvansa 1.10.2012 mennessä osoitteella Estonia, Tallinn, 10507, Narva mnt. 1, Tallinna postkonttor, Box 3567, Jaak Järvine

Sarjat ovat:

A-sarja – nuoret 20 ikävuoteen asti

B-sarja – filmikoulujen oppilaat

C-sarja – muut amatöörielokuvaajat  

Elokuvan enimmäispituus on 30 min ja formaattina DVD Nordic-tapahtumaan voi vain Nordic-maiden liitot lähettää elokuvia arvioitaviksi.

Helsingin yhdistyksen alkuajan kantaviin voimiin kuuluneen Ilmo Launiksen syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) pitää muistonäytöksen 25.11.2012 klo 14.00 elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina huhtikuun 16. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Wanda Videonetin edustajat saapuvat kokoukseemme esittäytymään. He kertovat oman yhdistyksensä toiminnasta ja esittävät muutamia ohjelmia.

Mukaan mahdollisesti tulevat Markku Hietapakka, pj.; Rainer Munther, netti-tv; Tarmo Halonen
varapj., Eila Hyttinen, tiedottaja; Arttu Väisälä, kuvaaja/editoija ja
Kari Varvikko, Tanotorvilehti.

Toivottavasti omia jäseniämme on myös runsaslukuisesti paikalla kokouksessa.
 

Jos aikaa jää, voimme katsella lopuksi viime kevään parhaita uneton48- tapahtuman elokuvia.

Syksyn kokousajat ovat 17.9 15.10 ja 19.11

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina maaliskuun 19. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:

-                    valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

-                    valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

-                    esitellään hallituksen vuosikertomus,

-                    esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,

-                    päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Seuraavaksi palautamme mieliin tämän hetken viimeisimmät tiedot videoformaateista.

Lopuksi katsomme Tõnu Arun elokuvia tai vaihtoehtoisesti Untamo Eerolan Kylmäpihlajan majakkaa koskeva dokumenttifilmi.

MUITA TAPAHTUMIA

SM-2012 elokuvafestivaali

Filmi ja Videokuvaajien Liiton SM- Filmifestivaali pidetään lauantaina 21.4.2012 alkaen klo 10.00 Lappeenrannan Ylioppilastalossa, Laserkatu 10 Lappeenranta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Liiton internet-sivulta (www.fvl.fi).

Muut kevätkauden kokousajat

16.4               Markku Hietapakka esittelee Wanda Videonetin toimintaa.

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUSAluksi näemme Jan Bacan elokuvan Nocturn, joka valittiin viime vuoden Unicassa parhaaksi elokuvaksi. Jan Baca on espanjalainen arkkitehti, joka on saavuttanut yli 30 mitalia Unica- festivaaleilta, suurin osa kultamitaleja. Elokuvan pituus on 43 min.

Viime kokouksessa tuli esiin teema, missä saa kuvata ja missä ei. Paavo Tammi on tutustunut asiaan ja esittelee tuloksiaan.Lopuksi katsomme muita Unica elokuvia ja mahdollisesti myös viime kokouksessa näyttämättä jääneitä Tõnu Arun elokuvia tai vaihtoehtoisesti Untamo Eerolan Kylmäpihlajan majakkaa koskevan dokumenttifilmin.MUITA TAPAHTUMIA

SM-2012 elokuvafestivaali

Filmi ja Videokuvaajien Liiton SM- Filmifestivaali pidetään lauantaina 21.4.2012 alkaen klo 10.00 Lappeenrannan Ylioppilastalossa, Laserkatu 10 Lappeenranta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Liiton internet-sivulta (www.fvl.fi).

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2012)


pidetään maanantaina tammikuun 16. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Vuoden 2012 toiminta

Keskustelemme alkaneen vuoden toiminnasta Jäsenten ehdotukset ovat tervetulleita. Miettikääpä etukäteen.

Mykkää valoa 1920-luvun Suomesta

Katsomme Juha Suomalaisen dokumenttia itsenäisyytemme ajan ensimmäisten elokuvien pelastamisesta ja uuden musiikin säveltämisestä niihin.

Seuraavaksi tekijä esiin: Tõnu Aru

Hän ei ole paikalla, mutta saamme nähtäväksi hänen viimeksi tekemänsä kirjan ’Filmiraamat’ sekä näemme muutamia hänen yhdessä Eve Esterin kanssa 2000-luvulla tekemiään elokuvia.

Elokuvia

Katsomme parhaita UNICA elokuvia. Voimme nähdä mm. Jan Bacan elokuvan ’Nocturn’

 

Jäsenkirje 8/2019                                                                                                   17.11.2019

Tutustumiskäynti Aalto-yliopiston elokuva-alan opetustiloihin ja koulutukseen

Odotettu tutustumiskäyntimme toteutuu edellisessä jäsenkirjeessä mainitulla tavalla.

Aika on 27.11.2019 kello 14 alkaen ja paikka Otakaari 7 Otaniemessä. Oppaanamme toimii Ari Kivimäki, Aalto Studios.

Lisätietoa Aalto Studioiden toiminnasta saa osoitteesta https://studios.aalto.fi/

Otaniemeen pääsee julkisilla kulkuneuvolla parhaiten metrolla. Aalto-yliopiston metroasemalta poistutaan A-uloskäynnistä. Siitä on vajaan kilometrin kävely perille. Reittikartassa alla vasemmalla on esitetty tämä vaihtoehto. Kävelyosuus on esitetty isoilla palluroilla.

Lähemmäs tutustumispaikkaa pääsee busseilla 111 (Iivisniemestä Otaniemeen) ja 552 (Malmilta Otaniemeen). Metrolla tullessaan voi vaihtaa Otaniemessä pysäkillä E2226 bussiin 111. Reittikartassa alla oikealla on tämä vaihtoehto. Jonkin verran kävelyä on siinäkin.

   
 

Omalla autollakin tietysti pääsee. Rakennuksen pihalla on muutama pysäköintipaikka. Pysäköintiin saa luvan Aalto Studiosin infotiskiltä.

Pyydän, että ilmoittaudut tilaisuuteen puheenjohtajalle 24.11.2019 mennessä joko kuukausikokouksessa 19.11.2019, sähköpostilla esko.rautanen@yahoo.fi tai tekstiviestillä numeroon

040 750 0654.

Toivon runsasta osanottoa!

 

Jäsenkirje 7/2019                                                                                                  4.11.2019

Marraskuun kuukausikokous

Marraskuun kuukausikokous pidetään tiistaina marraskuun 19. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Oppimistilaan 2. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Marraskuun kuukausikokous on samalla vaalikokous ja tämä kirje kokouskutsu.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme vaalikokouksella. Siinä käsitellään seuraavat yhdistyksen sääntöjen 11 §:n määräämät asiat:

1)         valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

2)         määrätään seuraavan toimintavuoden vuosimaksu ja uusien jäsenten liittymismaksu

            sekä hallituksen jäsenten mahdolliset palkkiot,

3)         valitaan seuraavan kalenterivuoden ajaksi:

a)       yhdistyksen puheenjohtaja,

b)       hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle,

c)       toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö sekä

4)         käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat:

a)       vuoden 2020 ohjelma,

b)       kokousajat ja -paikka.

Seuraavaksi sihteeri tuo terveiset Viron harraste-elokuvaajien kattojärjestön Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liiton 17. kansainvälisestä filmifestivaalista Tallinnassa 25.10.2019.

Lisäksi katselemme vuoden 2019 Unican ja SM-kilpailun parhaimmistoa.

Katselemme tietysti mielellämme jäsentemmekin elokuvia. Jos haluat näyttää oman elokuvasi, toimita se etukäteen puheenjohtajalle WeTransfer-palvelulla tai tuo se muistitikulla kokoukseen.

Tarjoilu perinteiseen tapaan.

Muuta tärkeää

Tutustuminen Aalto-yliopiston elokuvastudioon ja ehkä myös elokuva-alan koulutukseen näyttää toteutuvan 27.11.2019 kello 14 alkaen Otaniemessä, osoitteessa Otakaari 7. Asia on vielä hiukan auki, mutta varaa aika jo allakkaasi! Lähetän asiasta uuden jäsenkirjeen, kun asia ja tilaisuuden sisältö ovat varmistuneet.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Jos tiedät tai tunnet jonkun, joka olisi sopiva tuomariksi, kerro asiasta!

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

 

Jäsenkirje 6/2019                                                                                                      3.10.2019

Lokakuun kuukausikokous

Lokakuun kuukausikokous pidetään tiistaina lokakuun 15. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Oppimistilaan 2. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme vuosikilpailulla. Ilmoittaudu puheenjohtajalle (esko.rautanen(at)yahoo.fi, 0407500654) viimeistään 13.10.2019 mielellään sähköpostilla. Mainitse jokaisesta elokuvastasi nimi ja pituus. Lähetä elokuvat puheenjohtajalle WeTransfer-palvelua käyttäen (https://wetransfer.com/) tai tuo ne mukanasi muistitikulla joko mpg- tai MP4-muodossa.

Lisäksi katselemme kevään SM-kilpailun parhaimmistoa ja muitakin hyviä elokuvia.

Heikki ja Aulikki Mäntylän muistotilaisuus eli Elämän Juhla pidetään 2.11.2019 kello 16–19 ravintola Kaartissa, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A, 00260 Helsinki. Yhdistyksen edustajia on pyydetty tilaisuuteen. Valitaan osallistujat, jos halukkaita löytyy.

Tarjoilu perinteiseen tapaan.

Muuta tärkeää

Marraskuun kuukausikokous eli vaalikokous pidetään Oodin Oppimistila 2:ssa 19.11.2019 kello 18:00–21:00. Ehdotuksia ohjelmaksi, samoin kuin kevään 2020 ohjelmaksi, otetaan mielellään vastaan.

Viron harraste-elokuvaajien kattojärjestö Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liit (vastaa Suomen FVL:ää) järjestää 17. kansainvälisen filmifestivaalin Tallinnassa 25.10.2019 kello 11.00–16:00. Festivaali pidetään Solariksen elokuvateatteri Artisissa. Osoite on Estonia pst. 9, 3. kerros. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Lisätietoa tilaisuudesta on englanniksi verkkosivulla http://efl.planet.ee/17festivalingl.pdf

Uusien jäsenten saamiseen mukaan toimintaan järjestetään Oodissa tai muussa sopivassa tilassa elokuvaesityksiä. Näissä esitetään esimerkiksi Unican ja SM-kilpailujen parhaita elokuvia ja pidetään harraste-elokuvien tekemiseen liittyviä alustuksia. Tilaisuuksissa pyritään siihen, että osallistujat oppivat uusia asioita elokuvan teosta ja innostuvat liittymään jäseniksemme. Tilaisuuksista tiedottaminen on tärkeää oikean kohderyhmän löytämiseksi. Toimintaa käynnistellään loppuvuoden 2019 aikana.

Selvittely tutustumiseen Aalto-yliopistossa ja Metropoliassa annettavaan elokuva-alan koulutukseen ei ole toistaiseksi johtanut tulokseen. Ehkä kuukausikokouksessa asiasta voi kertoa jo enemmän.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Jos tiedät tai tunnet jonkun, joka olisi sopiva tuomariksi, kerro asiasta!

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Jäsenkirje 5/2019                                                                                              3.9.2019

Syyskuun kuukausikokous

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 17. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme ensimmäistä kertaa Mediahuoneeseen, jonka saa pimeäksi elokuvien katselun ajaksi. Syksyn muutkin kuukausikokoukset pidetään samassa huoneessa. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Unica 2019 pidettiin 24.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Ismo Kiesiläisen elokuva Punainen muovipussi sijoittui hopealle. Keskustelemme elokuvasta ja siitä, ajatteliko Ismo elokuvaa tehdessään samoin kuin tuomaristo tulkitsi elokuvan nähtyään. Jaamme tämän jälkeen Ismolle mitalin ja kunniakirjan.

Pentti esittelee lisäksi muutenkin Unica 2019 -tilaisuutta, kuten näytettyjä elokuvia, tuomarityöskentelyä ja muuta aiheeseen liittyvää. Ulkomaisten Unica-osallistujamaiden elokuvia emme saa vielä nähtäväksi.

Jos aikaa jää, katselemme jäsenten Omia Otoksia, joko uusia tai vanhoja. Ota Otoksesi mukaan muistitikulla tai lähetä se jo etukäteen Eskolle WeTransfer-palvelulla (https://wetransfer.com/).

Syyskauden muut kuukausikokoukset pidetään

15.10.2019 kello 18:00–21:00 (vuosikilpailu) ja

19.11.2019 kello 18:00–21:00 (vaalikokous).

Ehdotuksia syksyn kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta tärkeää

Huhtikuussa pidimme yhteiskokouksen Lahden Videokuvaajien edustajien kanssa. Tavoitteena oli löytää ideoita ja keinoja oman toimintamme kehittämiseksi ja uusien jäsenten saamiseksi mukaan toimintaan. Kokouksen jälkeen yhdistyksen hallitus kokoontui ja keskusteli esille tulleista ideoista ja niiden toteuttamismahdollisuuksista käytännössä. Lopputuloksena päätettiin, että jatketaan toimintaa pääosin nykyiseen malliin, mutta kartoitetaan mahdollisuuksia yhteistyöhön elokuva-alan oppilaitosten ja muiden asiaan liittyvien tahojen kanssa.

Uusien jäsenten saamiseen mukaan toimintaan järjestetään Oodin mediatilassa tai muussa sopivassa tilassa elokuvaesityksiä. Näissä esitetään esimerkiksi Unican ja SM-kilpailujen parhaita elokuvia ja esitetään harraste-elokuvien tekemiseen liittyviä alustuksia. Tässä voidaan saada tarvittaessa apua Lahden Videokuvaajilta ja ehkä muiltakin asiantuntijatahoilta. Tilaisuuksissa pyritään siihen, että osallistujat oppivat uusia asioita elokuvan teosta ja innostuvat liittymään jäseniksemme. Tilaisuuksista tiedottaminen on tärkeää oikean kohderyhmän löytämiseksi. Toimintaa käynnistellään syksyn 2019 aikana.

Yhdistyksemme järjestää vuoden 2020 SM-kilpailun tuomaroinnin. Itse kilpailu pidetään Lahdessa 18.4.2020. Ehdotuksia sopiviksi tuomareiksi otetaan mielihyvin vastaan.

Tutustuminen Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen kevätkaudella 2019 ei mennyt ihan putkeen. Yritetään uudelleen, Toinen vastaavanlainen tutustumiskohde on Metropoliassa annettava elokuva-alan koulutus. Selvitetään sitäkin. Lisätietoa on seuraavassa jäsenkirjeessä.

Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina on myös tutustumisen arvoinen paikka. Teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Kokouspäivänä kello 21:05 ohjelmassa on tšekkoslovakialaisen Juraj Herzin ohjaama Beauty and the Beast. Se on klassisen Kaunotar ja hirviö ‑teeman yksi variaatio.

Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Jäsenkirje 4/2019                                                                                   27.3.2019

Huhtikuun kuukausikokous

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina huhtikuun 16. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aluksi tutustumme Lahden Videokuvaajat ry:n toimintaan. Uskon, että saamme itsellemme uusia, raikkaita ideoita omaan ja yhdistyksemme toimintaan. Esittelyn jälkeen keskustelemme, ja sitten saamme nähdä valittuja lahtelaisten tekemiä elokuvia. Esimakua lahtelaisten toiminnasta voit käydä katsomassa yhdistyksen sivuilta osoitteessa https://www.lahdenvideokuvaajat.fi/.

Seuraavana ovat vuorossa kuulumiset SM-kilpailuista. Pentti kertoo kilpailujen kulusta, elokuvista ja niiden sijoittumisesta. Lopuksi katsellaan kisan parhaita siinä määrin kuin ehditään.

Ehdotuksia syksyn kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta tärkeää

Suunnitelmissa on, että tutustumme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan, ja katselemme elokuviakin. Tätä kirjoitettaessa asia on vielä(kin) auki, mutta kontakti Aaltoon on jo olemassa. Lisätietoa kuukausikokouksessa ja seuraavassa jäsenkirjeessä.

Toinen tutustumiskohde oli Oodin oma elokuvateatteri Kino Regina ja sen tekniikka. Tarkemmin asiaa selvitettäessä ilmeni, että itse tekniikassa ei ole mitään erityistä tutustumisen arvoista, ja teatteriin pääsee parhaiten tutustumaan käymällä siellä elokuvissa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Aalto-yliopiston suunnalta kerrottiin, että sen opiskelijoiden tekemiä elokuvia on näytillä 4.4.2019 klo 18:00–20:00 Kino Sherylissä, osoite Kaikukatu 4, 00530 Helsinki. Opiskelijoitakin on paikalla. Esitykseen on vapaa pääsy. Itse olen ko. aikana Lapissa, joten valitettavasti en pääse mukaan.

Toinen varmasti mielenkiintoinen tilaisuus on Tekniikan museossa, osoite Viikintie 1, 00560 Helsinki. Sen ohjelmassa on Tekniikan museon tutkija Emilia Västin alustus "Museoesineen tarina: Eric Tigerstedtin äänielokuvalaite" ja kyseiseen laitteeseen tutustuminen. Kuinka sattuukaan, että tämäkin tilaisuus on 4.4.2019, tosin kello 17:00–18:30. Alustus kestää puolisen tuntia, joten sen jälkeen vielä ehtinee elokuviinkin Kino Sheryliin. Bussit 55, 71 ja 78 vievät Tekniikan museon pysäkiltä lähelle Sheryliä, matka-aika on noin 30 minuuttia. Lisää äänielokuvalaitteesta sivulla https://tekniikanmuseo.fi/event/museoesineen-tarina-eric-tigerstedtin-aanielokuvalaite/

Jäsenkirje 3/2019                                                                                          20.2.2019

Maaliskuun kuukausikokous

Maaliskuun kuukausikokous pidetään tiistaina maaliskuun 19. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Puheenjohtaja tulee reissultaan tiistaina vasta niin myöhään, että ei taida ehtiä mukaan, mutta Oodissa on kahvila sekä 1. että 3. kerroksessa. Kahvittelu hoituu tällä kertaa näin.

Kuukausikokouksen ohjelma

Aloitamme ohjelman vuosikokouksella, johon tämä jäsenkirje on kokouskutsu ja jonka asialista on seuraava:

‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

‐ esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,

‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,

‐ päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle sekä

‐ käsitellään muut hallituksen tai yhdistyksen jäsenten kokoukselle esittämät asiat.

Sitten katselemme ottamiamme matkaelokuvia vuosien varrelta. Tämä on ollut ohjelmassa pitkään, mutta nyt se onnistuu, ellemme sitten onnistu käyttämään vuosikokoukseen tolkuttomasti aikaa. Toiveena on, että jokainen ottaa muistitikulla mukaan ainakin yhden oman matkaelokuvansa, maksimipituus noin 10 minuuttia.

Matkaelokuvien jälkeen pidämme Wanhojen Elokuvien Illan. Katselemme elokuvia arkistojen kätköistä. Sinunkin vanha otoksesi kuvausurasi alkuvaiheilta on tervetullut, kunhan olet siirtänyt sen muistitikulle.

Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta asiaa

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina 16.4. alkaen kello 18:00. Kokouspaikka on sama, Oodin Ryhmätila 7.

Suunnitelmissa on, että tutustuisimme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan. Ehkäpä saamme nähdäksemme elokuviakin. Toinen tutustumiskohde on Oodin oma elokuvateatteri Regina ja sen tekniikka. Lisätietoa näistä, kunhan saamme tietää tutustumisten ajankohdat ja ohjelman.

Reginan sisätiloihin ja tarjontaan voimme tutustua vaikkapa kokouksen jälkeen ostamalla lipun kello 20:45 esitettävään Pier Paolo Pasolinin elokuvaan Teorema. Ainakin tätä kirjoitettaessa salissa oli vielä runsaasti tilaa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Vuoden 2019 Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-festivaali pidetään Kouvolassa Kuusankoski-talossa, osoite Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski, 13.4.2019 alkaen kello 10:00. Tätä ennen on

kello 9:00 alkava kahvitarjoilu. Ilmoittaudu ja toimita elokuvasi viimeistään 9.3.2019. Lisätietoja FVL:n sivuilta https://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/sm-2019-kouvola/.

UNICA 2019 pidetään 29.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Lisätietoa sivulta

https://unica-web.com/index-english.html.

 

Jäsenkirje 2/2019                                                                                     1.2.2019

Helmikuun kuukausikokous

Helmikuun kuukausikokous pidetään tiistaina helmikuun 12. päivänä 2019 alkaen klo 18:00 keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Tarjoilu hoituu perinteiseen tapaan.

Kuukausikokouksen ohjelma

Sarjassamme Tekijä esiin esiintyy Pertti Toivonen. Hän on kuvannut luontoa Mäntyharjussa ja varmaan myös lähikunnissa eri vuodenaikoina. Pertti kertoo kuvaamisestaan ja esittää elokuvia.

Sitten katselemme ottamiamme matkaelokuvia vuosien varrelta. Tämä on ollut ohjelmassa pitkään, mutta aina on ollut muuta, joka on vienyt kaiken ajan. Toiveena on, että jokainen ottaa muistitikulla mukaan ainakin yhden oman matkaelokuvansa, maksimipituus noin 10 minuuttia.

Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

Muuta asiaa

Seuraavat kuukausikokoukset pidetään tiistaisin 19.3. ja 16.4. alkaen kello 18:00. Kokouspaikka on sama, Oodin Ryhmätila 7.

Toimintaamme varten tarvitsemme rahaa. Koska kokoustiloista ei tarvitse maksaa vuokraa, kulumme ovat melko vähäiset. Olemmekin laskeneet jäsenmaksun peräti niin alas kuin neljään (4) euroon vuodessa. Maksamalla 20 € pääset myös kattojärjestömme Filmi- ja Videokuvaajien (FVL) jäseneksi ja saat FVL:n jäsenedut, mm. edullisemman osallistumisen FVL:n kilpailuihin. Maksulomake on tiedotteen lopussa. Pyydämme maksua helmikuun loppuun mennessä.

Suunnitelmissa on, että tutustuisimme kevään aikana Aalto-yliopistossa annettavaan elokuva-alan koulutukseen, kalustoon ja Väre-rakennukseen, jossa koulutusta annetaan. Ehkäpä saamme nähdäksemme elokuviakin. Toinen tutustumiskohde on Oodin oma elokuvateatteri Regina ja sen tekniikka. Lisätietoa näistä, kunhan saamme tietää tutustumisten ajankohdat ja ohjelman.

Reginan sisätiloihin ja tarjontaan voimme tutustua vaikkapa kokouksen jälkeen ostamalla lipun kello 20:30 esitettävään Stanley Kubrickin elokuvaan Peli on menetetty. Ainakin tätä kirjoitettaessa salissa oli vielä runsaasti tilaa. Reginan elokuvien ohjelmiston löydät sivulta http://kinoregina.fi/ohjelmisto/elokuvat/. Sieltä voit myös ostaa lipun.

Vuoden 2019 Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-festivaali pidetään Kouvolassa Kuusankoski-talossa, osoite Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski, 13.4.2019 alkaen kello 10:00. Tätä ennen on kello 9:00 alkava kahvitarjoilu. Ilmoittaudu ja toimita elokuvasi viimeistään 9.3.2019. Lisätietoja FVL:n sivuilta https://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/sm-2019-kouvola/.

UNICA 2019 pidetään 29.–31.8. Zeistissa Hollannissa. Lisätietoa sivulta

https://unica-web.com/index-english.html.

 

Jäsenkirje 1/2019 1.1.2019

Tammikuun kuukausikokous

Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 15. päivänä 2019 alkaen klo 19:00 (huomaa kellonaika!) keskustakirjasto Oodissa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4,
00100 Helsinki. Kokoonnumme Ryhmätilaan 7. Se sijaitsee toisessa kerroksessa. Kerros on aika sokkeloinen, mutta siinä on infopiste, josta saa lisäopastusta. Tarjoilu hoituu perinteiseen tapaan.

Kuukausikokouksen ohjelma
Aloitamme Eskon tarinalla yhdistyksen arkiston tämänhetkisestä tilanteesta. Ja jatkamme Pentin kertomuksella vanhan tuttavamme Ismo Kiesiläisen uunituoreesta elokuvasta.
Pentti on saanut UNICA 2018:n parhaat leffat. Niistä katselemme seuraavaksi yhden ruotsalaisen ja toisen virolaisen. Lisäksi voimme katsella minuuttifilmejä.


Ehdotuksia kuukausikokouksien ja muuksi ohjelmaksi otetaan mielellään vastaan.

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 18. päivänä 2018 alkaen klo 18:00. Kirjasto 10:n tilat olivat jo varatut, joten kokoonnumme puheenjohtajan kotona osoitteessa Dagmarinkatu 12 B 21, 00100 Helsinki. Ovikoodi on 4388v. Tässä v on alhaalla vasemmalla oleva vihreä painike. Alempana on karttakuva lähistöstä.

Unica 2018 pidetään Tšekin Blanskossa. Pentti esittelee videon avulla tapahtumien kulkua. Hän kertoo myös esitetyistä elokuvista ja suomalaisten menestymisestä kilpailuissa. Muutakin asiaa Unicasta varmaan tulee esille.

Sarjassamme ”Tekijä esiin” on nyt tekijänä Heikki Mäntylä. Hän kertoo kuvaamisharrastuksestaan ja katselemme valittuja paloja vuosien varrelta.

Jos aikaa jää, voimme vertailla Full HD- ja 4K-videoiden kuvanlaatua esimerkkien valossa.
Seuraavat kokousajat ovat ti 9.10. ja ti 13.11.2018. Paikka on sama.


HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Huhtikuun kuukausikokous pidetään torstaina maaliskuun 19. päivänä 2018 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki

Kokousasioita:
Saamme kuulumiset Mikkelissä pidetystä SM-filmifestivaalista.

Tämän jälkeen saamme nähtäväksi Keuruun Kyösti Tolppasen tekemän elokuvan
"Tarina isänmaasta"
Elokuva on tarina suomalaisista Suomessa ja sen ihmisten vaiheista historian melskeissä.

Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Maaliskuun kuukausikokous pidetään torstaina maaliskuun 15. päivänä 2018 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki

Kokousasioita
Ohjelmassa aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
‐ esitellään halituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä tominnantarkastajien lausunto,
‐ päätetään vastuuvapauden myöntamisestä.
‐ päätetään yhdityksen hallussa olevien laitteiden käytöstä.

Seuraavaksi teemana on Youtube, miten filmejä sinne talletetaan, minkälaisia asetuksia ym.
Heikki Mäntylä kertoo lisää.

Jos aikaa jää, voimme katsoa jäsenten otoksia.

Tämän vuoden SM‐kilpailu on Mikkelissä 14.4 Ohjeet on FVL:n sivuilla: https://www.fvl.fi/

Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)
to 19.4 klo 18.00


 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 30. päivänä 2018 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki (Huom uusi kokouspaikka)
 

Kokousasioita

Karakallion vuokratilan käyttö päättyy 31.1.18 Mikä on laitteiston sijoitus tämän jälkeen ym.
Jokainen tuokoon rakkaimpansa elokuvan katsottavaksi, muistitikulla
Tämän vuoden SM‐kilpailu on Mikkelissä 14.4 Ohjeet on FVL:n sivuilla: https://www.fvl.fi/
Unica tänä vuonna on 31.8.‐9.9 Tšekin Blanskossa. Lisätietoa https://www.unica2018.cz/

Seuraavat kokoukset ovat (Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila)
ti 13.2 klo 18.00
to 15.3 klo 18.00
to 19.4 klo 18.00

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 


Marraskuun kuukausikokous, joka on myös samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on  Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat
Muita asioista
- Vuoden 2018 kokouspaikka
- Vuoden 2018 jäsenmaksu
- Mitä tehdään kalustolle (laitteisto), jos FVL:n varasto sijoituspaikkana ei ole käytettävissä
Kokouksen jälkeen katsotaan tämän vuoden parhaita SM- ja Unica- elokuvia


LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUSpidetään tiistaina lokakuun 10. päivänä 2017 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on  Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Aluksi vuosikilpailu. Elokuvat täytyy toimittaa muistitikulla MP4 muodossa Ilmoittautumiset Pentti Kemppiselle 8.10.2017 mennessä
Lisäksi katsomme kevään SM-kilpailun parhaita elokuvia ja / tai Unica-elokuvia
Muita asioita:
Lisäksi toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi

Syksyn viimieinen kokous on 14.11, jolloin on sääntömääräinen vuosikokous.
Jäsenistön toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi ?
 


SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään tiistaina syyskuun 12. päivänä 2017 alkaen klo 18.00

Kokouspaikkana on Postitalo Kirjasto 10:n ryhmätyötila, osoite on Elielinaukio 2G, 00100 Helsinki
(Huom uusi kokouspaikka)

Unica 2017 festivaali Dodrmundissa Saksassa on pidetty.
‐ Minkälaisia elokuvia siellä oli
‐ Miten suomalaiset menestyivät
‐ mitä muuta ?
Muita asioita:
‐ Toivomuksia tulevien kokousten aiheiksi

Syksyn muut kokousajat ovat 10.10 ja 14.11

 

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 

pidetään tiistaina huhtikuun 11. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi Ismo Kiesiläisen esitys hänen kehittämästään mediakasvatuksen oppimateriaalista ja sillä saavutetuista tuloksista.

Sen jälkeen Artti Taipale kertoo hankkeesta hankkia kaitafilmien skannaukseen sopiva  Retro 8 Universal - laite.
Jos aikaa jää, katsellaan vielä Unica 2016 elokuvia.

Muita asioita:
Kampin palvelukeskus kokouspaikkana ei ole enää syksyllä käytettänissä remontin takia. Olemme varanneet syyskaudeksi uuden kokouspaikan Postitalosta.
Kokoukset ovat Kirjasto 10:n ryhmätyötilassa, osoite Elielinaukio 2G,
00100 Helsinki.

Syksyn kokousajat ovat 12.9 10.10 ja 14.11
MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS
pidetään tiistaina maaliskuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
‐ valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
‐ valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
‐ esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
‐ esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,
‐ päätetään vastuuvapauden myöntämisestä
Kokouksen jälkeen katsotaan Unica 2016 parhaita elokuvia ja viime vuosien parhaita Unicassa olleita 1 min
elokuvia.
Muita tapahtumia
Filmi‐ ja Videokuvaajien Liiton SM 2017
SM‐kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestäjänä Saimaa Films ry 29.4.2017 klo 10.00
Paikka: Lappeenrannan musiikkiopisto
Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta
AIKA:
la 29.4.2017 klo 10:00.
ALUSTAVA OHJELMA:
09:30 Aamukahvit
10:00 SM 2017 Elokuvafestivaalin avaus
10:10 Filmiesityksiä
12:00 Ruokailutauko
13:00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14:30
Ilmoittautuminen festivaaliin 24.3.2017. Muut ohjeet FVL:n kotisivulla.
Seuraavat kokousajankohdat:
11.4 Ismo Kiesilänen esiintyy
HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään tiistaina helmikuun 14. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki, BROIDI-sali
Kuukausikokouksen pääesiintyjä on Kari Leponiemi. Hänen esityksensä aihe:
4K formaatti videoharrastuksessa, mikä muuttuu, mitä uusia mahdollisuuksia ?
Halukkaat voivat tulla kokouksen jälkeen puheenjohtajan kotiin katsomaan Karin videon, jos se saadaan näkyville. Ellei saada, voidaan lohdutukseksi katsella stereokuvia, vaikka ne eivät videota olekaan.

Jos kokousaikaa jää, voimme katsoa parhaita Unica elokuvia.

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2017
SM-kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestänä Saimaa Films ry 29.4.2017  klo 10.00
Paikka: Lappeenrannan musiikkiopisto
Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta
AIKA:
 la 29.4.2017 klo 10:00.
ALUSTAVA OHJELMA:
 09:30 Aamukahvit
 10:00 SM 2017 Elokuvafestivaalin avaus
 10:10 Filmiesityksiä
 12:00 Ruokailutauko
 13:00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14:30
Ilmoittautuminen festivaaliin 24.3.2017. Muut ohjeet FVL:n kotisivulla.
 
Seuraavat kokousajankohdat:
 14.2
 14.3 Vuosikokous
 11.4
 


TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 17.1.2017


pidetään tiistaina tammikuun 17. päivänä 2017 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki, BROIDI‐sali


Aluksi näemme Unica‐kultamitalilla palkitun elokuvan "Rintamalotta".
Elokuvan tekijä sai myös Lahden kaupungin kulttuuripalkinnon 2016.
Elokuva näytettiin syksyllä. Moni oli silloin poissa kokouksesta. Tämä elokuva sopii hyvin esitettäväksi itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Sen jälkeen keskustelua ja toivomuksia alkaneen vuoden toiminnasta ja kuukausikokousten ohjelmista.

Parhaista Unica elokuvista on saatu kopio kättöömme. DVD‐levyillä on kaikki kulta‐ ja
hopeamitaleilla palkitut elokuvat. Niitä voidaan katsella, jos aikaa jää.
Ohessa myös tämän vuoden jäsenmaksulomake.

Filmi‐ ja Videokuvaajien Liiton SM 2017

SM‐kilpailu järjestetään Lappeenrannassa, järjestäjänä Saimaa Films ry
29.4.2017 klo 10.00
Ilmoittautuminen festivaaliin maalis-huhtikuun vaihteessa. Tarkempi ajankohta ja muut ohjeet ilmoitetaan myöhemmin.

Seuraavat kokoukset
14.2

13.3 Vuosikokous

11.4

 

 


MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Marraskuun kuukausikokous, joka samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 8. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali. Mikä yhdistyksen tulevaisuus ? Kaikki mukaan keskustelemaan!

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:

- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Muita käsiteltäviä asioita
- yhdistysrekisterin tilanne

Muu ohjelma

Runsaan vuosikilpailun osanottajamäärän takia edellisestä kokouksesta pois jääneet
asiat.
FVL: n koulutustilasuus aiheena elokuvan käsikirjoitus
Kokemuksia Windows 10 ja Pinnacle Studion yhteensopivuudesta.
 
Uutena asiana voimme katsoa Lahden videokuvaajien elokuva: Viides vuodenaika

Tervetuloa!LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

Lokakuun kuukausikokous pidetään tiistaina lokakuun 11. päivänä 2016 alkaen klo 18.00HUOM! Muuttunut kokousaika.

Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Kokouksen aluksi on vuosikilpailu. Ilmoittautumiset Paavo Tammelle 9.10.2016 mennessä. Elokuvaformaatti on muistitikku MP4
Lisäksi saamme tärkeimmät kuulumiset FVL:n 8.10 pidetystä koulutustilaisuudesta sekä
kokemuksia Windows 10 ja Pinnacle Studion yhteensopivuudesta.
 
Edellisen kokouksen antia.
Helsingin yhdistyksen Markku Hietapakalle luovutettiin Unica-mitali. Mitali on tunnustus harraste-elokuvauksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä Suomessa.
Seuraavat kuukausikokoukset:
8.11.2016 Vaalikokous
SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

Syyskuun kuukausikokous pidetään tiistaina syyskuun 20. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.

Unica 2016 festivaali Suceavassa Romaniassa on pidetty. Saamme tuoreet kuulumiset festivaalista.

Keijo Skipparin dokumentti Rintamalotta palkittiin kultamitalilla 96 elokuvan joukosta.

Kansainvälisen harraste-elokuvaajien liiton Unican 78. filmifestivaaleille osallistui 23 maata, 22 Euroopasta ja lisäksi Etelä-Korea. Pääsarjassa esitettiin viikon aikana 96 elokuvaa ja tässä joukossa kultamitali on merkittävä saavutus. Edellisen kerran Suomeen saatiin kultaa 37 vuotta sitten. Tuomaristo kiitti Keijo Skipparin Rintamalotan hyvää ja elävää rakennetta ja erinomaista taustatyötä.

Näemme Rintamalotta-elokuvan ja saamme muitakin kuulumisia festivaalista


Seuraavat kuukausikokoukset:

18.10.2016 Vuosikilpailu
15.11.2016 Vaalikokous
 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Huhtikuun kuukausikokous pidetään tiistaina huhtikuun 19. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.

SM 2016 festivaali Lahdessa on pidetty. Saamme kuulumiset festivaalista  ja näemme muutamia siellä palkittuja elokuvia.

Jos haluat nähdä enemmän festivaalissa olleita elokuva, mene paikan päälle

SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30

Kaikkia elokuvia sielläkään ei voida näyttää, sillä festivaalin elokuvien yhteiskesto on
lähes 5 tuntia.


MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Maaliskuun kuukausikokous pidetään tiistaina maaliskuun 15. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Tulkaa jo heti klo 18.00 Kokousaika päättyy jo klo 20.00

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen vuosikertomus,
- esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Vuosikokouksen jälkeen:
Teekkarien elokuvakerho Montaasi ry:n historiaa, toimintaa ja elokuvia.

Muistutus
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016.
Seuraavat kokoukset
19.4 Saamme terveiset SM-filmifestivaalista

In memoriam
Pitkäaikainen jäsenemme Eeva Silander on poissa.
Hän kuoli 19.2.2016 Aksiisikodissa Helsingissä 92-vuotiaana
 


HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Helmikuun kuukausikokous pidetään tiistaina helmikuun 16. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali.
Tulkaa jo heti klo 18.00 Kokousaika päättyy jo klo 20.00
Ohjelma:
Kaksinkertainen Unica-mitalisti Ismo Kiesiläinen tulee kertomaan elokuvan suunnittelusta,  ideoiden syntymisestä,  käsikirjoittamisesta, kuvakerronnasta ym.
Toivottavasti mahdollisimman moni jäsenemme tulee mukaan, mitä Ismolla on kerrottavaa.

Jos aikaa jää, voimme katsoa esim. parhaita Unica- elokuvia viime vuodelta.
   
Muistutus
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016.

Seuraavat kokoukset
15.3 vuosikokokous (tilinpäätöskokous)
19.4


TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2016


Tammikuun kuukausikokous pidetään tiistaina tammikuun 19. päivänä 2016 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelma:
Tulevan kevään ohjelmatoivomuksia. Jokaiselta ainakin yksi ehdotus.
Näemme keuruulaisten dokumenttielokuvan "Koulusta kulttuuritaloksi"
  
Muita tapahtumia
Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry pitää vuosittain harrastajaelokuvaajien elokuvakilpailun.
Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset elokuvauksen
harrastajat. Tänä vuonna järjestäjänä toimii Lahden Videokuvaajat.
SM-filmifestivaali 2016
PAIKKA: Elokuvateatteri Kino Iiris Saimaankatu 12, 15140 Lahti
AIKA:16.4.2016 klo 10.00.
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30
TEKNISET TIEDOT:
Elokuvan enimmäiskesto ei saa ylittää 25 minuuttia. Videokuvan esityskopion tulee olla tiedostomuodossa. Postissa lähetetetyn muistitikun mukana tulee olla täytetty ilmoittautumislomake, jonka saa tulostettua liiton kilpailusivustolta.
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.3.2016. Elokuvat on toimitettava tiedostomuodossa muistitikulla, tai lähettämällä latauslinkki, josta elokuvan voi ladata. Ilmoittautumislomake pitää tässäkin tapauksessa lähettää joko sähköpostilla, tai postitse. Muistitikut palautetaan lähettäjille takaisin.
POSTITUS OSOITTEESEEN:
Lahden Videokuvaajat
Saimaankatu 12, 15140 Lahti
Sähköposti: lahdenvideokuvaajat@gmail.com
Lisätietoja: Kari Vähävuori, 040 9603965
Seuraavat kokoukset
16.2 Ehdolla: Elokuvan käsikirjoituksen tekeminen.
15.3  19.4     Liitteenä jäsenmaksut 2016
 

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2015


Marraskuun kuukausikokous, joka on myös samalla vaalikokous, pidetään tiistaina marraskuun 17. päivänä 2015 alkaen klo 18.00 Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
 
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Kokouksen jälkeen jaamme vuosikilpailun kunniakirjat palkituille.
Lopuksi Markku Hietapakka kertoo uusimmasta elokuvasta Aqualand-sovitus ja näyttää myöskin ko. elokuvan.Muita tapahtumia

20.10.2015 pidetyn vuosikilpailun tulokset
 1.   Imatrankoski, Jyry Louhisto
 2.   Äiti hukassa, Heikki Mäntylä
 3.  Juhan Tandem, Jyry Louhisto

 Kilpailuun osallistui 10 elokuvaa.

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS


Lokakuun kuukausikokous on tiistaina lokakuun 20. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelmassa aluksi vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien pitää olla DVD -muodossa tai muistitikulla.
Ilmoittautumiset  18.10. mennessä Pentti Kemppiselle

Millainen on hyvä minuuttielokuva. Saamme näytteitä viime vuosien Unicassa palkituista elokuvista.

Muita tapahtumia

Tallinnan kansainvälinen festivaali pidetään 24.10.2015 Kino Artis (Solaris Center, Estonia str. 9, Tallinn), aivan Estonia-teatteria vastapäätä.

Festivaali alkaa klo 11 ja päättyy palkintojen jakoon klo 15.30 Muutokset aikatauluun mahdollisia.
Festivaaliin ilmoittautui yli 100 elokuvaa 18 maasta mm. kaikki Suomen Unicassa olleet elokuvat.
Näemme tuomariston valitsemia parhaimpia elokuvia. Menkääpä katsomaan!

Lisätietoa
http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html
Syksyn seuraava ohjelma:
17.11 Vuosikokous ym.

Syksyn muut kokoukset: tiistai 17.11 mm. vaalikokokous

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

HUOM! Syksyn kokouspäivä on muuttunut ja sali Broidi!

Syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina syyskuun 22. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki BROIDI-sali
Ohjelmassa aluksi Unica terveiset Pietarista. Sitten keskustelemme digiajan muuttuvasta
maailmasta.

Muita tapahtumia
Filmi-ja Videokuvaajien liitto juhlii 19.9.2015 Hennalan upseerikerholla
60-v toimintaansa koulutuksen ja juhlien merkeissä.
Ohjelma:
12.00 Saapuminen Hennalan upseerikerholle Lahteen
12.15 Kuvaushelikoptereiden  käyttö
Markus Hänninen ja Janne Nykänen esittelevät koptereiden toimintaa Hennalan kasarmialueella.
14.00 Kahvi, jonka liitto kustantaa osanottajille
14.30 Digitaalisten kaitafilmiprojektoreiden käyttö kaitafilmien skannauksessa
Kari Vähävuori ja Aatos Suomilammi esittelevät laitteiden toimintaa ja käyttökokemuksia
15.15 Digitaaliset formaatit ja tekstityksen lisääminen videotiedostoon, Aatos Suomilammi
15.40  Albumit-auki hanke. Keijo Skippari esittelee Lahdessa käynnissä olevan hankkeen tilannetta
 
16.00 Filmi-ja Videokuvaajien liiton 60-v juhla alkaa
Liiton varapuheenjohtaja Keijo Skippari pitää avajaispuheen, jonka jälkeen
jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus esittää tervehdyksensä liitolle.
16.30 Filmiesityksiä
17.15 Ruokailu, jonka osallistujat maksavat itse. Ruoka maksaa 20 euroa.

Liiton jäsenyhdistyksiä pyydetään lähettämään sitovat ilmoittautumiset nimiluettelon muodossa kahvia ja ruokailua varten Pentti Kemppiselle sähköpostilla viimeistään 12.9.2015 mennessä.

Syksyn muut kokoukset: tiistai 20.10 mm. vuosikilpailu, tiistai 17.11 mm. vaalikokokous


 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
pidetään maanantaina huhtikuun 20. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali
Ohjelmassa aluksi
"Kaitafilmit" tietokoneelle ja televisioon - Esko Rautanen esittelee Espoon Sellon kirjaston
Retro-8-skannerin käyttöä ja näyttää esimerkkielokuvan.
Skannerista on uusi nopeampi versio Retro-8 Pro. Sen nopeus on 15 kuvaa/s.
Miten saisimme sellaisen käyttöömme?

SM 2015 festivaali Keuruulla on pidetty. Saamme kuulumiset festivaalista
ja näemme muutamia siellä palkittuja elokuvia.

Syksyn kokoukset. Kokouspaikka Broidi-sali 2. krs tiistaisin
22.9  Unica kuulumisia
20.10 mm. vuosikilpailu
17.11  mm. vaalikokokous

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina maaliskuun 16. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)
Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen vuosikertomus,
- esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä
Vuosikokouksen jälkeen:
Seuraava UNICA festivaali on sitten 5. -13. syyskuuta Pietarissa. Katsomme joitakin
kuvia Nevan suurkaupungista ja sen historiasta sekä lisäksi lyhyitä venäläisiä filmejä,
muun muassa hauskoja mainoksia.

SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä.
Tarkemmat ohjeet
http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/
Kevään seuraavat kokoukset
20.4 Esko Rautanen kertoo kokemuksia elokuvien digitoinnista


HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään maanantaina helmikuun 16. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)

Aluksi saamme kuulumiset yhdistyksemme entiseltä jäseneltä Juhani Tuomiselta.
Hän kertoo, mitä hän nykyisin tekee ja mitä harrastaa sekä saamme nähdä myös hänen
tekemiä elokuvia.
Jatkamme viime kokouksessa aloitettua keskustelua videokameran
tietokoneliitännöistä.Saamme ennakkotietoa Kari Leponiemen
kevään Filmaaja-lehteen tulevasta artikkelista koskien 4K-kameroita.
Jos aikaa jää, katsomme viime syksyn Unica filmejä.
P.s Lahden videokuvaajien hankkimasta digitointilaitteesta video
http://www.moviestuff.tv/

SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä.
Tarkemmat ohjeet
http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/

Kevään seuraavat kokoukset
16.3  20.4TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2015

pidetään maanantaina tammikuun 19. päivänä 2015 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
MUDE-sali (sali muuttunut, 1 krs vahtimestarin ohi ja sitten vasemmalle)

Kokouksen teema: matkamuistot

Tuo mukaan katsottavaksi teemaan sopiva DVD:llä tai muistitikulla oleva filmi.
Katsotaan pari tilaisuuden järjestäjien tuomaa matkafilmiä.

Tietoisku ensi syksyn Unica-festivaalista Pietarista.

Lopuksi keskustellaan tulevasta ohjelmasta (valmiiksi mietittyjä kysymyksiä).
sekä katsomme viime syksyn Unica filmejä.

Mukana tämän vuoden jäsenmaksulomake.

P.s Lahden videokuvaajien hankkimasta digitointilaitteesta video

http://www.moviestuff.tv/
SM 2015 filmifestivaali on 11.4.2015 Keuruulla. Elokuvat pitää lähettää 13.3.2015 mennessä. Tarkemmat ohjeet

http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/keuruu/

Kevään seuraavat kokoukset ovat:
16.2  16.3  20.4
 

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina marraskuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi on vuosikokous, joka on samalla vaalikokous.
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varamies
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Seuraavaksi saamme kuulumiset Tallinnassa 25.10.2014 pidetystä filmifestivaalista.

Lopuksi keskustellaan ensi vuoden ohjelmasta sekä katsomme tämän vuoden Unica filmejä.

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään manantaina lokakuun 20. päivänä 2014 alkaen klo 18.00.

Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki
Ohjelmassa aluksi vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien pitää olla DVD -muodossa tai muistitikulla.

Ilmoittautumiset  18.10. mennessä Pentti Kemppiselle

Liitto järjesti syyskuussa koulutustilaisuuden Lahdessa teemana elokuvien arkistointi ja säilyttäminen. Mukana ollut Paavo Tammi kertoo enemmän teemasta ja muistakin esillä olevista aiheista.

Lisäksi näemme Mikkelin harraste-elokuvaajien tekemän videon Porrassalmen taistelunäytöksestä.

Muita tapahtumia:Tallinnan kansainvälinen festivaali pidetään 25.10.2014 Kino Artis (Solaris Center, Estonia str. 9, Tallinn), aivan Estonia-teatteria vastapäätä.

Festivaali alkaa klo11 ja päättyy palkintojen jakoon klo15.30
http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html

Syksyn seuraava ohjelma:
17.11 Vuosikokous ym.

 
SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina syyskuun 15. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Pitkäaikainen jäsenemme Veikko Männistö on poissa. Hän menehtyi keväällä 90-vuotiaana. Aluksi muistelemme Veikkoa hänen filmiensä kautta.

Seuraavaksi viime tiedot Unicasta Slovakiasta. Suomalaisia ei tietämämme mukaan ollut läsnä Unica-festivaalissa. Toivottavasti tulosten lisäksi saamme muutakin tietoa.

Lopuksi katsaus, miten elokuvia voidaan laittaa Internettiin toisten katseltavaksi sekä tekstityksen lisäämisestä elokuvaan; eri mahdollisuuksia.
Syksyn alustava ohjelma-ajankohdat:

20.10  17.11

Muita tapahtumia:
Liitto järjestää koulutustapahtuman 20.9.2014 Lahdessa. Tilaisuuteen saamme edustajan Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista Kavista. Hänen esityksensä teema on KAVI – elokuvien arkistointi ja digitaalinen säilyttäminen”.

Tästä tulee kutsu yhdistysten puheenjohtajille lähiaikoina
Yhteystiedot koulutustilaisuuteen. Elokuvateatteri Kino Iiris Samaankatu 12, Lahti
Tilaisuus alkaa klo 10

http://kinoiiris.com/yhteystiedot.htm
 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina huhtikuun 28. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki


SM 2014 filmifestivaali on pidetty. Näemme festivaalin mielenkiintoisimpia elokuvia mukana olleiden Paavo Tammen, Heikki Mäntylän ja Pentti Kemppisen mielipiteiden ja kommenttien saattelemana.


Syksyn alustava ohjelma-ajankohdat:
15.9  20.10  17.11

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina maaliskuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:
- valitaan kokoukselle puheenjohtaja,
- valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,
- esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,
- esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,
- päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Viime kerralla saimme kuulla Esko T. Rautasen esityksen laitteista, joilla kaitafilmejä voi
siirtää digitaaliseen muotoon. Tällä kertaa saamme nähdä esimerkin oululaisen Digitoi.fi firman tekemästä siirrosta. Voimme arvioida laatua, miten tässä tapauksessa on onnistuttu.

Videon katselu taulutv:llä. Millaisia vaihtoehtoja on käytettävissä?

Jos aikaa jää, voimme katsella myös viime syksyn Unica-elokuvia.

Tulevia tapahtumia
28.4 ohjelma vielä avoin
Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2014
Kirkkonummen videoharrastajat ja Lohjan filmi- ja videokuvaajat järjestävät yhdessä vuoden 2014 filmifestivaalin. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki harraste-elokuvaajat.
Kirkkonummelaiset huolehtivat elokuvien arvostelusta ja Lohjalaiset esittävät kilpailuelokuvat
Aika: 12.4.2014 klo 10.00 Paikka: Elokuvateatteri Kino Vaakuna, Koulukatu 4, 08100 Lohja

Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään  maanantaina 18.3.2014. Mukana tulee olla itse elokuva sekä selkeästi täytetty ilmoittautumislomake. Lomake on ladattavissa FVL:n nettisivuilta http://www.fvl.fi/filmi-ja_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/
Postitus osoitteeseen: Kirkkonummen Videoharrastajat
Ulla-Maija Lilja, Munkinmäentie 19, 02400 Kirkkonummi

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina helmikuun 17. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on Kampin palvelukeskus, osoite on  Salomonkatu 21 B Helsinki

Palaamme vielä 30.11.2013 pidettyyn yhdistyksen 60-vuotisjuhlaan. Kaikkihan siellä eivät olleet paikalla. Näemme mm. Heikki Kilpeläisen vuosijuhlassa esittämän videon.

Seuraavaksi näemme Matti Kurimon elokuvan Libyasta.

Monilla kaitaelokuvaajilla on tarve saada vanhoja filmejä digitaatiseen muotoon.
Saamme tietoa tämän päivän tilanteesta. Esko T. Rautanen kertoo.

Keskustelemme, mitä asioita jäsenet odottavat otettavan esille kuukausikokouksissa.

Jos aikaa jää, voimme katsella myös viime syksyn Unica-elokuvia.

Tulevia tapahtumia
17.3 vuosikokous, muu ohjelma vielä avoin
28.4 ohjelma vielä avoin

 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina tammikuun 20. päivänä 2014 alkaen klo 18.00
Kokouspaikkana on tästä lähtien Kampin palvelukeskus, osoite on Salomonkatu 21 B Helsinki

Ohjelmassa aluksi kuulumiset 30.11.2013 pidetystä yhdistyksen 60-vuotisjuhlasta. Kaikkihan siellä eivät olleet paikalla.
Seuraavaksi sarjassa tekijä esiin Pertti Pihkala kertoo harrastuksensa historiasta ja nykypäivästä. Saamme näytteitä hänen tuotannostaan.

Seuraavat kokoukset:

17.2 tekijä esiin, Matti Kurimo

17.3 vuosikokous, muu ohjelma vielä avoin

28.4 ohjelma vielä avoin

Ohessa myös tämän vuoden jäsenmaksulomake. Oman yhdistyksen jäsenmaksussa on 5 euron korotus vuosikokouksen päätöksen mukaisesti.

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM 2014

Kirkkonummen videoharrastajat ja Lohjan filmi- ja videokuvaajat järjestävät yhdessä vuoden 2014 filmifestivaalin. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki harraste-elokuvaajat.

Kirkkonummelaiset huolehtivat elokuvien arvostelusta ja Lohjalaiset esittävät kilpailuelokuvat

Aika: 12.4.2014 klo 10.00 Paikka: Elokuvateatteri Kino Vaakuna, Koulukatu 4, 08100 Lohja

I lmoittautumisen on oltava perillä viimeistään maanantaina 18.3.2014. Mukana tulee olla itse elokuva sekä selkeästi täytetty ilmoittautumislomake. Lomake on ladattavissa FVL:n nettisivuilta http: //www. fvl. fi/filmija_videokuvaajien_liitto/kilpailutoiminta/

Postitus osoitteeseen: Kirkkonummen Videoharrastajat
Ulla-Maija Lilja, Munkinniementie 19, 02400 Kirkkonummi

 

MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 


joka on myös vaalikokous, pidetään maanantaina marraskuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki
 
Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:
- määrätään seuraavan vuoden maksut
- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi
- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä
- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen tulevaisuuden kannalta tärkeitä asioita eli kaikki
jäsenet mukaan.
Kameraseura on ilmoittanut jäsenmaksun korotuksesta ensi vuodeksi. Lisäksi se on irtisanonut yhteistyön kevätkauden 2014 päätyttyä.

Yhdistys siis joutuu etsimään uutta kokouspaikkaa ensi vuonna.

Kokouksen jälkeen on katsottavissa ainakin tämän vuoden parhaita Unica-elokuvia.

Muita tapahtumia

Yhdistyksemme 60-vuotisjuhlia vietämme 30.11.2014 alkaen klo 18.00. Tästä on erillinen kutsu
 


LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS


pidetään maanantaina lokakuun 21. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Ohjelmassa on aluksi perinteinen vuosikilpailu. Ilmoittautumiset 19.10.2013 mennessä Pentti Kemppiselle; elokuvan nimi, pituus ja formaatti

Kilpailun jälkeen katsomme monille lähitulevaisuudessa ajankohtaisen elokuvan "Viides vuodenaika"

Helsingin Filmi- ja Videokuvaajat täyttää yhdistyksenä tänä vuonna 60 vuotta.
Yhdistys on vanhin Filmi- ja Videokuvaajien liiton alainen elokuvan harrastajayhdistys Suomessa.
Haluamme muistella 60-vuotista taivalta vanhoja elokuvia katsellen ja hyvää ruokaa nauttien Sokos Hotelli Vaakunan 10. kerroksen Loisteen kabinetissa, osoite Kaivokatu 3, aika marraskuun 30. päivä alkaen klo 18.00
Kabinettiin mahtuu 16 henkilöä, pienellä tiivistämisellä ehkä muutama vielä lisää.
Kabinetissa on välineet DVD-elokuvien katselua varten. Ilmoittautumiset Paavolle mielellään jo seuraavassa kuukausikokouksessa.

Muita tapahtumia

Kansainvälinen filmifestivaali Tallinnassa

Kilpailuelokuvien parhaimmistoa näytetään 26.10.2013  Tallinnassa alkaen klo 11 Palkintojen jako klo 18.00
Osoite Tallinnassa, Narva mnt 27, elokuvateatteri  Film and Media School. (4.kerros hissillä).


http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html


 

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

pidetään maanantaina syyskuun 16. päivänä 2013 alkaen klo 18.00
Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1 ,Helsinki

Asialista: Terveiset UNICA 2013 festivaalista; näytetään videokooste tapahtumasta ja kerrotaan tuloksista ym.

Muita tapahtumia

Filmi- ja Videokuvaajien Liitto järjestää koulutustilaisuuden Kuusankoskitalossa Kouvolassa. Tällä kertaa perehdymme useaan eri aiheeseen osaavien kouluttajien johdolla.

Koulutustilaisuus pidetään 28.9.2013 klo 10.00 alkaen Kouvolassa Kuusankoskitalossa. Koulututustilana on toisessa kerroksessa sijaitseva Hirvelä-sali. Tilaisuus alkaa jo 9.30 liiton tarjoamilla kahveilla.

Koulutusohjelman sisältö ja pitäjät:

10.00 Adobe After Effects ohjelma, Hamid Al-Sammarraee
11.30 Luontokuvaukseen soveltuva videokalusto ja tekniikka, Heikki Jokiniemi
12.30 Lounas omakustannushintaan alakerran ravintolassa
13.15 Editointiohjelmat

- Pinnacle 15, Aatos Suomilammi
- Adobe Premiere, Janne Nykänen
- Sony Vegas, Keijo Skippari ja Harri Peltola

Ilmoittautuminen Keijo Skipparille kahvitarvikkeiden varausta varten 25.9.2013 mennessä. Samassa
yhteydessä kannattaa kertoa myös, syökö lounaan, jolloin ravintolan yrittäjä osaa varautua oikeaan ruoan
määrään.
Keijo Skipparin yhteystiedot Lahden Videokuvaajien sivuilla.
Osoite: Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1 , Kuusankoski

Kansainvälinen filmifestivaali Tallinnassa

11. kansainvälinen filmifestivaali järjestetään
Tallinnassa tulevan syksyn aikana. Ilmoittautuminen 15.9.2013 mennessä

Esitykset ja palkintojen jako 26.10.2013
Sarjat: A: nuoret 20 v. asti B: elokuvakoulut C: kaikki muut
Formaatti DVD-levy. Elokuvan pituus enintään 20 min.
Tarkempia tietoja linkistä

http://efl.planet.ee/6tallinn_engl.html

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS
 

pidetään maanantaina huhtikuun 15. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Asialista:

SM-2013 kilpailun tulokset ja kommentit.

Katsomme kilpailun parhaita elokuvia.

 

SM-FILMIFESTIVAALI 2013 ohjelma

Helsingin filmi- ja videokuvaajat ry järjestää tänä vuonna SM-elokuvakilpailun

PAIKKA: Vaskivuoren lukion auditorio, Virtatie 4, 01600 Vantaa
AIKA: 13.4.2013 klo 10.00.
 

ALUSTAVA OHJELMA:
10.00 SM 2013 Elokuvafestivaalin avaus

10.10 Filmiesityksiä

12.00 Ruokailutauko
13.00 Esitykset jatkuvat
Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen klo 14.30

Elokuvafestivaalilla tavataan!

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina maaliskuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:

-                    valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

-                    valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

-                    esitellään hallituksen edellisen vuoden toimintakertomus,

-                    esitellään tuloslaskelma ja tase sekä toiminnantarkastajien lausunto,

-                    päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Sarjassa tekijä esiin Heikki Mäntylä esittelee elokuvaharrastuksensa historiaa ja nykypäivää.

Jos aikaa jää, niin katsomme lisäksi viime vuoden parhaita Unica elokuvia.

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2013)

pidetään maanantaina helmikuun 18. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Edellisen kokouksen toivomusten mukaan sarjassa tekijä esiin on vuorossa Kalevi Joutsela

Kalevi Joutsela esittää filmausharrastuksensa historiaa ja nykypäivää.

Sarja jatkuu seuraavissa kokouksissa.

Jos aikaa jää, niin katsomme lisäksi viime vuoden parhaita Unica elokuvia.
 

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2013)

 

pidetään maanantaina tammikuun 21. päivänä 2013 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Aluksi puheenjohtaja johdattelee aiheista, joita kuukausikokouksissa toivotaan käsiteltävän..

Jaamme kunniakirjat viime syksyn elokuvakilpailusta.

Kilpailun tulokset olivat

1. Hirvi-Heikki - kulkuri, Henry Korpilinna
2. Svalbard, Pertti Pihkala
3. Muuri, Kalevi Joutsela
4. Naxi-kansan mailla, Matti Kurimo

Kilpailuun osallistui 7 elokuvaa

Katsomme viime vuoden parhaita elokuvia SM 2012 ja Unica 2012 kilpailuista tai mahdollisesti myös Ilmo Launiksen elokuvia.

Muita tapahtumia

Markku Hietapakka on lähettänyt viestin viimeisimmän elokuvansa julkistamisesta.

Hei!
Hyvää Joulua ja Onnellista alkavaa vuotta 2013 Tavataan uusimman leffani ensi-illassa elokuvateatteri Andorra/Dubrovnik Eerikinkatu 11,(Corona baarin läpi) lauantaina 19. tammikuuta klo 17 alkaen.
Elokuvan nimi on 'Kuollut mies'.
Lippuja ovelta 10 euroa ja jos haluaa kyseisen elokuvan dvd:nä mukaan niin 15 euroa.
Levitelkää tietoa eteenpäin. Kaikki ovat tervetulleita! Jatkotilaisuus on viereisessä Moskova Baarissa omakustannushintaan.

t. Markku Hietapakka 040 4177365


MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS

joka on myös vaalikokous, pidetään maanantaina marras 19. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Vaalikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat:

- määrätään seuraavan vuoden maksut

- valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi

- valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi

- valitaan toiminnantarkastaja sekä hänen varamiehensä

- käsitellään muut hallitukselle esitetyt asiat

Tämän jälkeen Eddie Iles kertoo elokuva- ja valokuvaharrastuksestaan. Hänellä on parhaillaan tämän kuun loppuun saakka menossa näyttely Kameraseurassa henkilökuvauksesta.
Ajan salliessa voidaan katsoa filmejä esim. SM 2012 ja Unica 2012 kilpailuista tai Ilmo Launiksen filmejä.

Muita tapahtumia

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali ja Nordic-tapahtuma pidetään Tallinnan kansalliskirjastossa (Tõnismägi str.2) lauantaina 24.11.2012 kello 11.00 - 17.00 (Huom! aika siirtynyt viikolla eteenpäin)

Helsingin yhdistyksen alkuajan kantaviin voimiin kuuluneen Ilmo Launiksen syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) pitää muistonäytöksen 25.11.2012 klo 14.00 elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15

Ilmo Launis, Kappalainen ja kaitafilmaaja

 

Muistonäytös: 25.11.2012 klo 14.00
Ilmo Launis (1912–1995) teki elämäntyönsä Töölön seurakunnan kappalaisena. Kaitafilmaajana hän toimi 1960-luvulta 1980-luvulle ja voitti jatkuvasti palkintoja ja tunnustuksia töillään. Launis itse totesi töistään: ”Elokuvan tekijän täytyy olla rohkea ja tehdä juuri sellaisia elokuvia kuin mitä hän itse haluaa ja millaisena hän itse asian näkee ja kokee. Hyvä elokuvaidea on kappale elävää elämää. Se saa olla vaikeaa ja tuskallistakin elämän taistelua. Välähdyskin riittää, pitää olla lyhyttä ja iskevää.” Ilmo Launiksen omille elokuville on ominaista elämän primitiivisyys, kuvauksen yksinkertaisuus, vertauskuvallisuus ja vaikuttavuus. Ne jättävät jäljen katsojaansa.

Tuulten talo (1968) 18 min, Amen (1969) 14,5 min, Exit (1969) 8 min, Hylky (1969) 9 min, Takapihan aurinko (1972) 8 min, Ami (1972) 6 min, Lankalaukaisija (1973) 9 min, Finale (1974) 7 min, Makuuvaunu (1976) 10 min, Domus (1978) 10 min, Aurinko ei lopu (1979) 9 min • yht. 109 min Vapaa pääsy

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina lokakuun 15. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Sen jälkeen ohjelmassa on vuosikilpailu. Aihe on vapaa. Kilpailuelokuvien täytyy olla (S)VHS tai DVD -muodossa. Mikäli elokuvat ovat jotakin muuta muotoa, täytyy kilpailun osanottajan tuoda oma esityslaitteisto mukanaan. Ilmoittautumiset 13.10.2012 mennessä Pentti Kemppiselle

Lisäksi katselemme SM- ja Unica elokuvia. Mukaan mahtuu myös omia elokuvia katsottaviksi.

 

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina syyskuun 17. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Kevään 2012 SM-tulokset ja kommentit
Terveiset Unica kongressista Bulgarian Russesta

MUITA TAPAHTUMIA

Filmi- ja Videokuvaajien liitto (FVL) järjestää koulutustilaisuuden jäsenilleen Kymen Palviljongissa lauantaina 10.11.2012 kello 10.00, aiheena elokuvan käsikirjoitus.

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali ja Nordic-tapahtuma pidetään Tallinnan kansalliskirjastossa lauantaina 17.11.2012 kello 11.00 - 17.00 Kansainväliseen festivaaliin voi kuka tahansa osallistua lähettämällä elokuvansa 1.10.2012 mennessä osoitteella Estonia, Tallinn, 10507, Narva mnt. 1, Tallinna postkonttor, Box 3567, Jaak Järvine

Sarjat ovat:

A-sarja – nuoret 20 ikävuoteen asti

B-sarja – filmikoulujen oppilaat

C-sarja – muut amatöörielokuvaajat  

Elokuvan enimmäispituus on 30 min ja formaattina DVD Nordic-tapahtumaan voi vain Nordic-maiden liitot lähettää elokuvia arvioitaviksi.

Helsingin yhdistyksen alkuajan kantaviin voimiin kuuluneen Ilmo Launiksen syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) pitää muistonäytöksen 25.11.2012 klo 14.00 elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina huhtikuun 16. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Wanda Videonetin edustajat saapuvat kokoukseemme esittäytymään. He kertovat oman yhdistyksensä toiminnasta ja esittävät muutamia ohjelmia.

Mukaan mahdollisesti tulevat Markku Hietapakka, pj.; Rainer Munther, netti-tv; Tarmo Halonen
varapj., Eila Hyttinen, tiedottaja; Arttu Väisälä, kuvaaja/editoija ja
Kari Varvikko, Tanotorvilehti.

Toivottavasti omia jäseniämme on myös runsaslukuisesti paikalla kokouksessa.
 

Jos aikaa jää, voimme katsella lopuksi viime kevään parhaita uneton48- tapahtuman elokuvia.

Syksyn kokousajat ovat 17.9 15.10 ja 19.11

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

 

pidetään maanantaina maaliskuun 19. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Kokouksen asialista:

Ohjelmassa on aluksi vuosikokous, jonka asialista on seuraava:

-                    valitaan kokoukselle puheenjohtaja,

-                    valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa,

-                    esitellään hallituksen vuosikertomus,

-                    esitellään tilikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto,

-                    päätetään vastuuvapauden myöntämisestä

Seuraavaksi palautamme mieliin tämän hetken viimeisimmät tiedot videoformaateista.

Lopuksi katsomme Tõnu Arun elokuvia tai vaihtoehtoisesti Untamo Eerolan Kylmäpihlajan majakkaa koskeva dokumenttifilmi.

MUITA TAPAHTUMIA

SM-2012 elokuvafestivaali

Filmi ja Videokuvaajien Liiton SM- Filmifestivaali pidetään lauantaina 21.4.2012 alkaen klo 10.00 Lappeenrannan Ylioppilastalossa, Laserkatu 10 Lappeenranta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Liiton internet-sivulta (www.fvl.fi).

Muut kevätkauden kokousajat

16.4               Markku Hietapakka esittelee Wanda Videonetin toimintaa.

 

HELMIKUUN KUUKAUSIKOKOUSAluksi näemme Jan Bacan elokuvan Nocturn, joka valittiin viime vuoden Unicassa parhaaksi elokuvaksi. Jan Baca on espanjalainen arkkitehti, joka on saavuttanut yli 30 mitalia Unica- festivaaleilta, suurin osa kultamitaleja. Elokuvan pituus on 43 min.

Viime kokouksessa tuli esiin teema, missä saa kuvata ja missä ei. Paavo Tammi on tutustunut asiaan ja esittelee tuloksiaan.Lopuksi katsomme muita Unica elokuvia ja mahdollisesti myös viime kokouksessa näyttämättä jääneitä Tõnu Arun elokuvia tai vaihtoehtoisesti Untamo Eerolan Kylmäpihlajan majakkaa koskevan dokumenttifilmin.MUITA TAPAHTUMIA

SM-2012 elokuvafestivaali

Filmi ja Videokuvaajien Liiton SM- Filmifestivaali pidetään lauantaina 21.4.2012 alkaen klo 10.00 Lappeenrannan Ylioppilastalossa, Laserkatu 10 Lappeenranta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Liiton internet-sivulta (www.fvl.fi).

TAMMIKUUN KUUKAUSIKOKOUS (2012)


pidetään maanantaina tammikuun 16. päivänä 2012 alkaen klo 18.00 Kameraseuran tiloissa Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Vuoden 2012 toiminta

Keskustelemme alkaneen vuoden toiminnasta Jäsenten ehdotukset ovat tervetulleita. Miettikääpä etukäteen.

Mykkää valoa 1920-luvun Suomesta

Katsomme Juha Suomalaisen dokumenttia itsenäisyytemme ajan ensimmäisten elokuvien pelastamisesta ja uuden musiikin säveltämisestä niihin.

Seuraavaksi tekijä esiin: Tõnu Aru

Hän ei ole paikalla, mutta saamme nähtäväksi hänen viimeksi tekemänsä kirjan ’Filmiraamat’ sekä näemme muutamia hänen yhdessä Eve Esterin kanssa 2000-luvulla tekemiään elokuvia.

Elokuvia

Katsomme parhaita UNICA elokuvia. Voimme nähdä mm. Jan Bacan elokuvan ’Nocturn’