Henkilökuvassa Sakari Mäkelä

Sakari Mäkelä-monipuolinen elokuvan tekijä


Sakari Mäkelä kertoi " Valekuvaaja" elokuvastaan Vaskivuoren lukiossa 13.4.2013 juuri hieman ennen festivaalien avajaisia. 

Valekuvaaja tehtiin alunperin vuonna 2012 Uneton 48 kilpailuihin ja siitä jatkojalostettiin uusille festivaaleille tarkoitettu teos.

Valekuvaajan idea saatiin siitä, että  teamin jäsenistä useimmat ovat  valokuvauksen harrastajia ja haluttiin tuoda tälläistä koomisuutta esiin, mitä saattaa käydä valokuvaustilanteessa. Varsinkin, jos mukana on herkullisia persoonia, eli tekniikkafriikki kuvaaja ja vähän hölmistynyt huoltomies ja huithapeli tyttöartisti, sekä tiukka mainostoimiston täti. Näistä elementeistä lähdettiin kehittämään komediallista soppaa.

Elokuvan tekeminen oli hauskaa ja tiimi nautti siitä paljon ja on ilo nähdä se täällä Filmi- ja Videokuvaajien Liiton filmifestivaaleilla. Elokuva kuvattiin Nikonin D800 kameralla ja se on suomen ensimmäisiä elokuvia joka on kuvattu D800 kameralla. Kameran kuvanlaatu on Canonin vastaavia kameroita parempi ja lähempänä Redin kuvaa. Lisäksi Rolling shutter ilmiö on hyvin pieni, eli näistä ongelmista, joita aiemmin on ollut järkkäreissä, on päästy hyvin eroon. Lisäksi Nikonissa on hienona ominaisuutena kompressoimaton videolähtö, jos käyttää ulkoista tallenninta, niin siitä saa suoraan pakkaamatonta Full HD signaalia ulos.

Ryhmä osallistuu tänä vuonnakin Uneton 48 kilpailuun ja tekeillä on myös mainoshenkinen autovideo. Eli tarkoituksena on tehdä Top Gear tyyppinen hieno video harrastuspohjalta.