Vuoksen Videokerho

SYKSYN 2023 KERHOILLAT 

Keskiviikkoisin klo 18


1.11.  Mikrofonin käyttö.

29.11.  Leikkausharjoittelua

13.12. Pikkujoulut ja kerholaisten videoiden katselmus

Kerhoillat alkavat Sarakuja 3:ssa kahvilla klo 18 ja ovat kestoltaan pari-kolme tuntia.

Tervetuloa !Puheenjohtaja  Risto Luukkonen 
puh. 040 777 4105 
s-posti: risto.luukkonen(at)pp1.inet.fi

Sihteeri Ilmari Pulli, 
s-posti: ilmari.pulli(at)gmail.com

Imatralla tutustuttiin dronekuvaukseen

Vuoksen videokerhon huhtikuun kerhoillan teemana oli dronekuvaus. Jyrki Naukkarinen esitteli kerholaisille ensin DJI mini 2 -dronen rakennetta ja tekniikkaa. Sen jälkeen hän näytti ulkoilmassa, kuinka dronea lennätetään ja hallitaan käytännössä. Lennättämisen aikana otetut still-kuvat ja videot siirsimme kerhon koneelle, josta niitä katselimme ja arvioimme.
Sekä valokuvat että 4K-tarkkuudella otetut videoklipit näyttivät laadukkailta. Värit olivat luonnolliset, terävyys kuvanvakaajasta johtuen hyvä ja valotus tasaista. Muutamat kerhon jäsenet ovatkin jo käyttäneet dronella kuvattua materiaalia omissa videotöissään.
Teksti: Ilmari Pulli, kuvat: Eija Purho ja Jyrki Naukkarinen.

Vuoksen videokerho tutustumassa dronekuvaukseen 20.4.2022. Vasemmalta Eija Purho, Ilmari Pulli, Jyrki Naukkarinen, Risto Luukkonen ja Topi Hartikainen.

DJI-dronen ohjausyksikköön liitetään älypuhelin, johon on asennettu DJI:n oma (ilmainen) ohjelma. Sen avulla näytöltä on helppo seurata ja hallita nelikopterin lentoa. DJI-sovellus näyttää muun muassa dronen lentokorkeuden ja lentonopeuden. Puhelimen kosketusnäytöltä hallitaan myös kuvausta.

Dronen lähtö- ja laskupaikkana kannattaa käyttää tasaista levyä.

DJI mini 2 -dronen kuvaa Imatran Vuoksenniskalta. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy 6-tie.