Vuoksen Videokerho

SYKSYN 2022 KERHOILLAT 

TI 12.10. Äänen taltiointi videokuvauksessa


 KE 9.11. Äänenkäsittelyohjelma Audacityn ja pakkausohjelma HandBraken käyttö


 KE 7.12. Pasi Suikkasen juhlakonsertin videon arviointi


Jokaisessa kerhoillassa lisäksi omien videoiden arviointia ja Adobe Premiere Elements-ohjelman opiskelua mahdollisuuksien mukaan.

Kerhoillat alkavat Sarakuja 3:ssa kahvilla klo 18 ja ovat kestoltaan pari-kolme tuntia.

Tervetuloa !


Puheenjohtaja  Risto Luukkonen 
puh. 040-7774105 
s-posti: risto.luukkonen(at)pp1.inet.fi

Sihteeri Ilmari Pulli, 
s-posti: ilmari.pulli(at)pp.inet.fi

Imatralla tutustuttiin dronekuvaukseen

Vuoksen videokerhon huhtikuun kerhoillan teemana oli dronekuvaus. Jyrki Naukkarinen esitteli kerholaisille ensin DJI mini 2 -dronen rakennetta ja tekniikkaa. Sen jälkeen hän näytti ulkoilmassa, kuinka dronea lennätetään ja hallitaan käytännössä. Lennättämisen aikana otetut still-kuvat ja videot siirsimme kerhon koneelle, josta niitä katselimme ja arvioimme.
Sekä valokuvat että 4K-tarkkuudella otetut videoklipit näyttivät laadukkailta. Värit olivat luonnolliset, terävyys kuvanvakaajasta johtuen hyvä ja valotus tasaista. Muutamat kerhon jäsenet ovatkin jo käyttäneet dronella kuvattua materiaalia omissa videotöissään.
Teksti: Ilmari Pulli, kuvat: Eija Purho ja Jyrki Naukkarinen.

Vuoksen videokerho tutustumassa dronekuvaukseen 20.4.2022. Vasemmalta Eija Purho, Ilmari Pulli, Jyrki Naukkarinen, Risto Luukkonen ja Topi Hartikainen.

DJI-dronen ohjausyksikköön liitetään älypuhelin, johon on asennettu DJI:n oma (ilmainen) ohjelma. Sen avulla näytöltä on helppo seurata ja hallita nelikopterin lentoa. DJI-sovellus näyttää muun muassa dronen lentokorkeuden ja lentonopeuden. Puhelimen kosketusnäytöltä hallitaan myös kuvausta.

Dronen lähtö- ja laskupaikkana kannattaa käyttää tasaista levyä.

DJI mini 2 -dronen kuvaa Imatran Vuoksenniskalta. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy 6-tie.