Vuoksen Videokerho

Puheenjohtaja  Risto Luukkonen 
puh. 040-7774105 
s-posti: risto.luukkonen(at)pp1.inet.fi

Sihteeri Ilmari Pulli, 
s-posti: ilmari.pulli(at)pp.inet.fi

KEVÄÄN 2022 KERHOILLAT 

KE 23.2. Katsotaan Simppeli videotuotanto -verkkokurssia ja kerrataan haastattelutilanteen videoinnin perusteita.

KE 23.3. Simppeli videotuotanto -verkkokurssin jatko, kerhon uuden kameran Sony AX43 asetukset tutuksi kaikille kerholaisille sekä hidastuskuvaus.

KE 30.3. Vuosikokous

KE 20.4. Dronekuvaukseen tutustuminen käytännössä (jos sadesää, siirretään aihe toukokuulle).

KE 18.5. Audacity-äänenkäsittelyohjelman ja HandBrake-pakkausohjelman perusteet.


Jokaisessa kerhoillassa lisäksi omien videoiden arviointia ja Adobe Premiere Elements-ohjelman opiskelua mahdollisuuksien mukaan.

Kerhoillat alkavat Sarakuja 3:ssa kahvilla klo 18 ja ovat kestoltaan pari-kolme tuntia.

Tervetuloa !


Imatralla tutustuttiin dronekuvaukseen

Vuoksen videokerhon huhtikuun kerhoillan teemana oli dronekuvaus. Jyrki Naukkarinen esitteli kerholaisille ensin DJI mini 2 -dronen rakennetta ja tekniikkaa. Sen jälkeen hän näytti ulkoilmassa, kuinka dronea lennätetään ja hallitaan käytännössä. Lennättämisen aikana otetut still-kuvat ja videot siirsimme kerhon koneelle, josta niitä katselimme ja arvioimme.
Sekä valokuvat että 4K-tarkkuudella otetut videoklipit näyttivät laadukkailta. Värit olivat luonnolliset, terävyys kuvanvakaajasta johtuen hyvä ja valotus tasaista. Muutamat kerhon jäsenet ovatkin jo käyttäneet dronella kuvattua materiaalia omissa videotöissään.
Teksti: Ilmari Pulli, kuvat: Eija Purho ja Jyrki Naukkarinen.

Vuoksen videokerho tutustumassa dronekuvaukseen 20.4.2022. Vasemmalta Eija Purho, Ilmari Pulli, Jyrki Naukkarinen, Risto Luukkonen ja Topi Hartikainen.

DJI-dronen ohjausyksikköön liitetään älypuhelin, johon on asennettu DJI:n oma (ilmainen) ohjelma. Sen avulla näytöltä on helppo seurata ja hallita nelikopterin lentoa. DJI-sovellus näyttää muun muassa dronen lentokorkeuden ja lentonopeuden. Puhelimen kosketusnäytöltä hallitaan myös kuvausta.

Dronen lähtö- ja laskupaikkana kannattaa käyttää tasaista levyä.

DJI mini 2 -dronen kuvaa Imatran Vuoksenniskalta. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy 6-tie.