Kerhotoiminta

Koulutustapahtuma 2.12.2015

 

Kouvolan kirjaston Mediapajalla oli koulutusta aiheena "Greenscreen tekniikan käyttö videokuvauksessa".

Runsas joukko osallistui tapahtumaan, jota veti Samuli Laine Kalansilmä Oy'stä.

Kaksituntisen opetuksen/luennon kautta, esimerkkejä käyttäen, kuvaustoiminnan perustiedot tulivat tutuiksi. Valaistus asettui merkittävään osaan kuvausten onnistumisen takaamiseksi.

Toivottavasti alamme nähdä kerhoilloissa jonkin asteisia kokeiluja tekniikan avulla toteutetuista pätkistä.

 

 

Seppo Liimatainen

 

Vuosikokous 18.11.2015 pajalla

 

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asia. Yhdistyksen toimintasuunnitelma, talousarvioa, hallituksen puheenjohtajan valinta, yhdistyksen hallituksen henkilöiden valinta erovuoroisten tilalle kaudelle 2016.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin, henkilövalintojen kanssa oli pidempää keskustelua. Lopulta henkilövalinnoista päästiin ratkaisuun.

Hallituksen puheenjohtaja
Matti Kuusela.

Hallituksen jäsenet:
Keijo Sorjonen, Eelis Kinnunen, Pekka Sarilampi uusina.
Heikki Arvila, Ari Rahikainen ja Orvo Hynninen jatkavat edellisestä hallituksesta.

Varajäseninä Risto Pulkkinen ja Kyösti Ijäs.

 

Seppo Liimatainen

Kerhoilta pajalla 4.11.2015

 

Kerhoilta alkoi varapuheenjohtajan terveisillä hallituksen kokouksesta. Seuraava yhdistyksen kokous on ns. vuosikokous, jossa valitaan hallituksen puheejohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle sekä tulevan kauden talousarvio.

Varapuheenjohtaja toivoi ehdokkaita em. toimiin.

Yhdistyksen toiminnassa on merkittävä virstanpylväs juhlittavana 2016, kun yhdistys täyttää 60 vuotta.

Yhdistyksen kirjanpito on ulkoistettu, joten tällä hetkellä yhdistyksellä ei ole rahastonhoitajaa omasta joukosta.

Pitkään keskusteltiin mm. jäsenhankinnasta ja toiminnan sisällön kehittämisestä. Ideoita liikkui paljon ilmassa mutta konkreettisiin päätöksiin ei vielä päästy.

Illan lopuksi Keijo Sorjonen näytti videokoosteen muistolaatan paljastustilaisuudesta, jossa oli kyseessä VH4 - Valmet - Vihuri leno-onnettomuudesta 1957. Kyseinen lentokonetyyppi oli tuolloin käytössä Suomen ilmavoimissa.

 

Seppo Liimatainen

 

Kerhoilta 16.09.2015, läsnä 12 jäsentä.

 

Kerhoillan anti olikin yllätyksellinen. Keijo Skippari olikin tullut yllätysvierailulle pajalle. Hänellä oli mukana yksi 4K videokamera, teleprompteri ja vakaan kuvauksen apuvälineitä.

 

Teleprompterin avulla voi tehdä esimerkiksi dokumenttikuvauksiin selostus- ja esittelijäkuvauksia siten, että teksti kulkee kameran objektin editse lasipinnalla. Teksti on luotu esim. tapletille, jossa teksti kulkee näytöllä ja se heijastuu lasipinnalle. Kamera kuvaa lasin läpi.

 

Kamerana oli Sony FDR-AX100E, XLR- adapterilla ammattitasoisten mikrofonien liittämiseksi.

Keijo toi esiin muutamia kuvausvinkkejä 4K kameralla. Kuvauksen vaatimuksiin kuului mm. se, että 4K kuvaustilassa 64 GB muistikortille mahtuu vain 20 min kuvausmateriaalia. Kuitenkin materiaali on hyödynnettävissä editointi vaiheessa. Siillä resoluutio mahdollistaa voimakkaatkin zoomaukset kokokuvasta lähikuviin. Näin ollen ei välttämättä tavitse tehdä isoja zoomauksia kuvausvaiheessa.

Samoin välikuvia (valokuvia) voi muodostaa editointivaiheessa ja laatu on todella hyvä.

 

Esittelyssä oli myös vakaan kuvauksen mahdollistava apulaite, jolla saadaan rauhallista kuvaa ja mahdollistaa pehmeän liikkumisen kameran kanssa kuvauksen aikana.

 

Keskusteluissa käytiin myös Lahden Videokuvaajien tekemisiä. Heillä on laitekanta kehittynyt nykyaikaiselle tasolle ja aktiivisia kuvaajia on projekteihin riittänyt.

Seuraava tapahtuma Lahden Videokuvaajilla on Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry'n SM-Festivaalit 16.4.2016.

 

Seppo Liimatainen

Teleprompteri
Sony FDR-AX100E
Testaaja Pekka
Kiinnostunut ryhmä

Kerhoilta 15.4.2015 pajalla

 

Jälleen kokoonnuttiin kerhoiltaan, jossa oli mielenkiintoista ohjelmaa.

Kimmo Hyvärinen luovuttaa Heikki Jokiniemelle pronssisen patsaan, jonka hän oli voittanut Liiton SM-Festivaalien dokumenttisarjassa.

Elokuva oli "Sähkölintupuisto".
Sama elokuva oli voittanut Kaakon Piirin kilpailussa toisen sijan E-sarjassa.

 

 

 

 

 

 

Toinen ohjelma oli Kai Taskisen esitelmä Kouvolan Miljöö- ja Radiomuseon toiminnasta. Samalla näytettiin elokuva "KOUVOLA 1960, kun Kouvolasta tuli kaupunki"

 

Vuosikokous 18.3.2015.

 

Yhdistyksen sääntöjenmukainen vuosikokous pidettiin pajalla 13 jäsenen voimin. Kokouksessa käsiteltiin päättyneen vuoden 2014 toimintakertomus, tilinpäätösasiat ja vastuuvapauden myöntäminen.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kimmo Hyvärinen avasi kokouksen ja hän jatkoi kokouksen puheenjohtajana valinnan jälkeen. Sihteerinä toimi Into Nummila.

Kokouksen sääntömääräiset asiat käsiteltiin tarkasti ja lopuksi hyväksyttiin. Näin yhdistyksen hallinto sai vastuuvapauden tilikaudesta 2014.

 

Muita esiin tulleita asioita

Varsianisen kokouksen päätyttyä käytiin keskustelua elokuvahankkeesta sekä jaettiin hankkeeseen liityvät valokuvakirjat tilaajilleen.

Elokuva on valmistunut ja sen pituudeksi tuli n. tunti. Näin ollen sitä ei voida käyttää Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry'n SM-Festivaali 2015 kilpailussa tänä keväänä. Elokuvan julkistamistilaisuuden suunnittelu on aloitettu.

Kouvolan Miljöö- ja Radiomuseon yhteityötilaisuus

Kari Taskisen kanssa on sovittu, että hän tulee esittelemään museon toimintaa ja samalla näyttään elokuvan "KOUVOLA 1960, kun Kouvolasta tuli kaupunki".

Tilaisuus on 15.4.2015 klo 18 yhdistyksen pajalla. Tervetuloa

 

Seppo Liimatainen

Kerhoilta 7.1.2015 pajalla

 

Vuoden ensimmäisenä kerhoiltana kokoonnuttiin pajalle kuulemaan hallituksen järjestäytymiskokouksen tuloksia.

Kokouksessa valittiin yhdistyksen tomihenkilöt.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Martti Niemi.

Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Into Nummila

Rahastonhoitajan tehtäviin ei vielä löytynyt jatkajaa. Etsintä jatkuu.

Pajanhoitajan tehtäviä jatkavat Heikki Arvila ja Ari Rahikainen.

Retkien järjestäjäryhmään kuuluvat Kyösti Ijäs, Pekka Voutilainen ja Matti Kuusela.

Yhdistyksen tiedottajatehtäviä hoitaa allekirjoittanut Seppo Liimatainen.

 

Kerhoilta kului leppoisan jutustelun merkeissä ja elokuvahanke etenee pikkuhiljaa.

Yhdistykselle on tulossa 60v juhlavuosi 2016. Juhlaan valmistautuminen on yksi tämän vuoden haasteita.

 

Seppo Liimatainen

 

Toimintakauden viimeinen kerhoilta 17.12.2014 ja kahvitilaisuus.

 

Yhdistyksen pajalle kokoontui runsas joukko jäseniä ja kutsuvieraita joulukahvin ja kakun merkeissä.

 

 

 

 

 

Kutsuvieraina olivat kerhon elokuvahankkeen harrastelijanäyttelijät. Keskusteluissa muisteltiin tapahtumia elokuvan kuvauspaikoilla.

 

 

 

 

 

 

Tilaisuudessa nähtiin dokumenttifilmi hankkeen kuvauksista. Dokumenttiin oli poimittu mielenkiintoisia hetkiä kuvauspaikoilta.

Yhdistys muisti harrastelijanäyttelijöitä pikkujoulupaketilla ja kiitti mahtavasta osallistumisesta talkooperiaatteella tehtävään elokuvaan.

Kouvolan Videokuvaajat ry kiittää osallistuneita ja toivottaa Hyvää Uutta Vuotta 2015.

 

Seppo Liimatainen

Vuosikokous 19.11.2014 klo 18:00 pajalla

 

Vuosikokous todettiin sääntöjen mukaan laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaisesksi.

Kokouksen käsiteltävinä olivat sääntöjenmukaiset asiat ja lisätalousarvio kuluvalle kaudelle 2014.
Yhdistyksen maksujen osalta jatketaan edellisen vuoden tapaan, joten niihin ei tullut muutoksia. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin ja se on yhdistyksen kotisivulla osiossa "Yhdistyksen asiakirjat". Talousarvioesitys hyväksyttiin sellaisenaan.

Henkilövalinnat.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa valittiin Kimmo Hyvärinen.

Hallituksen jäsenet 2015:

Heikki Arvila, Orvo Hynninen, Ari Rahikainen,
Into Nummila, Risto Pulkkinen ja Martti Niemi.

Varajäsenet:

Ari Puuri ja Eelis Kinnunen

Toiminnantarkastajana jatkaa Raimo Sävilä ja varatarkastajana Veijo Tervonen.

Muut asiat:

Yhdistyksen elokuvahanke on tullut kohtaan, jossa mietitään editointia. Kuka tai ketkä sen tekee, missä tehdään ja millä tehdään. Jäsenistölle suunnattu kysely ei tuottanut riittävästi käyttäjäkuntaa kerhon omalle editointityöasemalle, joten sen hankintaa joudutaan lykkäämään.

Elokuvahankkeen kuvaus- ja äänimateriaalia on 300Gt, joten sen työstäminen ei ole mikään pikkuhomma. Tekijät kuitenkin tulee löytää ja saada hanke maaliin.

 

Hyvää Loppuvuotta!

Seppo Liimatainen

Hallituksen kokous ja kerhoilta 3.9.2014

 

Syysjakso yhdistyksen toiminnassa alkoi hallituksen kokouksella ja sen jälkeen kerhoiltana. Osallistujia oli kiitettävästi paikalla. Hallitus oli raamittanut syyskauden kokoukset perinteisesti 1. ja 3. keskiviikko joka kuukausi. Matkalle mahtuu myös vuosikokous marraskuussa, jolloin sovitaan yhdistyksen toiminta, talous ja henkilöt seuraavalle toimintakaudelle.

 

Ennen kesälomia "pitkäkyntiset" kävivät yhdistyksen tiloissa ja veivät videotykin ja Blu-ray soittimen. Videotykin hankinta ja valinta on edessä. Keskustelua käytiin siitä, hankitaanko käytetty vai uusi.

 

Kesän aikana on elokuvakehanke edennyt suunnitelman mukaan. Kaksi otosta vielä puuttuu, jolloin kaikki materiaali on koossa. Vaikein työ on edessä, elokuvan editointi ja äänimaailma sekä taustamusiikki. Nämä ovat seuraavat haasteet. Elokuvasta tehdään ensimmäiseksi ns. raakaversio, jolla elokuvan sisältöön pääsee jokainen yhdistyksen jäsen tutustumaan. Tavoitteena on myös aikaansaada n. 20 min versio, jolla osallistutaan elokuvakilpailuun. Hallituksen puheenjohtaja kiitteli niin jäsenten kuin harrasteteatterin talkoojoukkoja kuvausten onnistumisesta.

 

Yhdistyksen pikkujoulu toteutetaan teatterikäynnillä 31.12.2014 klo 19:00. Näytelmänä on ”Ovista ja ikkunoista”. Pikkujouluun on varattu 30 lippua. Kutsu tulee myöhemmin.

 

Värikästä syksyä!

 

Seppo Liimatainen

Kerhoilta 2.4.2014 pajalla

 

Kerhoillan ohjelmasisältö oli saanut jäsenet kokoontumaan suurella jouklla pajalle. Tällä menolla tilat jäävät pieneksi. Keskinäinen kuulumisien vaihtaminen täytti kerhotilan ja tunnelma oli käsin kosketeltavaa.

Hallituksen puheenjohtaja sai kuitenkin äänensä kuuluville ja kertoi hallituksen asioiden käsittelystä ja kokouksen päätöksistä. Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry'n vuosikokousedutasjaa ei vielä saatu päätettyä, joten vapaaehtoisia kaivataan. Ilmoittautua voi Kimmole tai Intolle ja valtakirja kirjoitetaan pikinmiten.

Kouvolan VPK'n 110 -vuotisjuhlan kuvaustarjous oli ensimmäisessä keskustelussa ja tarkennettu tarjous tehdään myöhemmin, kun selviää kuvausryhmän jäsenet.

Yhdistyksen elokuvahanke on siinä vaiheessa, että käsikirjoitus on valmis ja jaetaan jäsenille. 9.4.2014 on näyttelijöiden tapaaminen. Kuvauspaikat on selvitetty ja tarvittavat lupahakemukset laitettu eteenpäin. Rahoituskysymykset ovat vielä auki, eletään toivossa.

Seuraavaksi otetaan kuvauskäsikirjoitus työnalle.

Hanke kokonaisuudessaan on hyvin aikataulussa.

Loppuillan ohjelmassa Raimo Sävilä piti esitelmän kuvauksen perusasioista.

Aiheet:

Kuvakoot
Otosten kesto
Kuvakulmat ja sommittelu
Rajaus

j.n.e.

 

Elokuvaesitys

Lopuksi Raimo esitti mustavalkoelokuvan vuodelta 1968 Leikkaus.

 

Seppo Liimatainen
 

 

Kerhoilta 05.04.2014 Paikalla 18 jäsentä.

 

Elokuvahanke hyvässä vauhdissa. Hankeapurahahakemukset on jätetty ja näyttelijöitä on ilmoittatunut jo 11 henkilöä.

Elokuvan editointi hoidetaan editointikoulutuksena, jolloin koulutuksellinenkin puoli tulee hoidettua. Samalla tarkastellaan yhdistyksen koneen tarvittavat tehot.

Lahden Videokuvaajat ry on esittänyt kutsun tutustumistilaisuuteen uudelle Pinnacle Studio 17 versioille. Ryhmä jäseniä on lähdössä Lahteen Pinnacle Studio 17 esittelytilaisuuteen.

Rahastohoitaja esitteli uuden jäsenrekisterin, jota hoidetaan internetin kautta. Nettialustana on Yhdistysavain.fi. Jäsenrekisteri on nyt keskitetyssä paikassa ja tietojen päivittäminen voidaan tehdä manuaalisesti sihteerin toimesta tai jäsenelle sähköpostilla lähettävällä tarkistuspyynnöllä.

Jäsenrekisterin avulla voidaan hoitaa jäsentiedotteet kätevästi ryhmälähetyksenä sekä seuraavan kerran jäsenmaksujen laskutus.

Käyttööotolla haetaan helpotusta sihteerin ja rahastonhoitajan tehtäviin.

 

Seppo Liimatainen

Yhdistyksen vuosikokous 12.3.2014 pajalla.

 

Kokous oli päätösvaltainen vaikka osallistujia oli vähän. Sääntömääräiset asiat käsiteltiin ja hallitukselle sekä rahastonhoitajalle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

 

Seppo Liimatainen

Kerhoilta 22.1.2014 kerhon pajalla.

 

Kerhoillan ohjelmassa keskusteltiin syvällisemmin tulevan elokuvahankkeen rakenteesta ja mahdollisista kustannuksista. Puheenjohtaja kerää osallistujien tavoitteet ja osallistumistehtävät elokuvan teossa. Ennakkoon kartoitetaan mahdolliset kustannustekijät ja niiden mukaan haetaan rahoitusta hankkeelle.

Näyttelijöitä on jo ilmoittautunut joten siltä osin asiat ovat hyvässä mallissa.

Lopuksi katsottiin Seppo Liimataisen tekemät lyhytelokuvat:

Kadonneen Ötökän Metsästys, Hääparin vihkiminen, ja Matkakertomus Kuusamosta.

 

Seppo Liimatainen

Yhdistyksen kokous 8.1.2014

 

Kerhoillan osallistujamäärä oli jälleen kerran runsas. 19 jäsentä oli kuuntelemassa hallituksen järjestäytymiskokouksen antia. Terveiset kertoi hallituksen puheenjohtaja Kimmo Hyvärinen

 

Kokouksen valinnat:

varapuheenjohtajaksi Martti Niemi.

sihteeri Into Nummila

rahaston hoitaja/tiedottaja Seppo Liimatainen

pajan- ja kalustonhoito Heikki Arvila ja Ari Rahikainen

huvi-/retkitoimikunta Leila Pörsti, Risto Pulkkinen ja Orvo Hynninen.

Kaikille menestystä tehtävissään.

 

Tulevina toiminnan haasteina todettiin jäsenhankinta ja yhdistyksen oma elokuva.

Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 35 ja uusia jäseniä toivottaisiin mukaan. Kansalaisopiston videokuvauskurssin perustamista voisi harkita tulevana syksynä.

Elokuvahanke on vielä käsikirjoitusvaiheessa. Lähiaikoina siinä päästään kuvauskäsikirjan kirjoitukseen. Kimmo Hyvärinen ja Vilermo Jouni, toinen käsikirjoittajista, pitävät asiasta palaveria 13.1.2014.

Karkea aikataulu siten, että kuvauskäsikirjoitus ja kuvaussuunnitelma valmiina huhtikuun loppuun mennessä. Harrastajateatterin väkeä haetaan mukaan.

5.2.2014 kerhoillassa jatketaan asian käsittelyä, kun Kimmo tekee tehtäväluettelon valmiiksi.

 

 

Seppo Liimatainen

 

 

 

Kouvolan Vidokuvaajien ohjelma Kouvolan taiteiden yössä
Honkasalissa 24.8.2018 klo 18-20.00

Esitettävät elokuvat
                                                                                         Kesto
Koskien kaupunki                                                             18 min.

dokumentti Kuusankoskesta 70-luvun lopulta 
kuvaus Kalevi Pihkala
Työryhmä: Matti Pitkänen, Teuvo Nurmi, Kalevi Pihkala, Eero Niinikoski

Taiteiden yö 2001                                                             12 min. 
Kouvolan Videokuvaajat

Unton lakitus 2008                                                              4 min.
Ari Rahikainen

Keltin altaat                                                                        2 min.
Heikki Jokiniemi

Tiilet 2006                                                                          1 min.
Voikkaantehtaan piippu kaatuu
Kalevi Pihkala

Kymin tehdaspalokunnan soihtumarssi 2003                        3 min.
Ari Rahikainen

KooKoo mestiksen mestari 2014                                         13 min.
Seppo Huuhka

Lentämään                                                                            9 min.
Purjelennon opetusta Selänpäässä
Ari Rahikainen
 

                             
Kerhoillat kevätkaudella 2018:
 

                             03.01 klo 17.00 Hallituksen kokous ja kerhoilta klo 18.00

                             17.01 klo 18.00 Kerhoilta

                             07.02 klo 18.00 Kerhoilta 

                             21.02 klo 18.00 Kerhoilta

                             07.03 klo 17.00 Hallituksen kokous ja kerhoilta klo 18.00

                             21.03 klo 18.00 Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous.

                             04.04 klo 18.00 Kerhoilta

                             18.04 klo 18.00 Kerhoilta

                             02.05 klo 18.00 Kerhoilta

                             16.05 klo  18.00 Kerhoilta ja kevätkauden päätös.