Elonet tarjoaa mielenkiintoisia vanhoja kotimaisia elokuvia verkossa

31.3.2020

Nyt voi vanhoja kotimaisia elokuvia katsoa myös verkossa. Sieltä löytyy myös mielenkiintoisia kaupunkidokumentteja, joiden tekijänänä on Veikko Laihanen.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elonet-verkkopalvelun avautuminen joulukuussa 2019 toi mukanaan aikaisen joulun kotimaisten elokuvien ystäville. Uuden ulkoasun lisäksi Elonetissä on nyt myös katsottavissa noin 225 pitkää, teatterilevityksessä ollutta näytelmäelokuvaa sekä liki parituhatta muuta filmiä.


Teknisen laadun suhteen ei jää toivomisen varaa: jokainen pitkistä elokuvista on nähtävillä vähintään teräväpiirtona ja peräti 99 elokuvaa on katsottavissa 4K UHD -laadulla. 4K-resoluutiolla voi nyt katsella esimerkiksi Mikko Niskasen Elämän vonkamiehen (1986), Pekka Parikan Pohjanmaan (1988) ja Talvisodan (1988), Matti Kassilan Komisario Palmun erehdyksen (1960) ja Radio tekee murron (1951), Valentin Vaalan Ihmiset suviyössä (1948), Edvin Laineen Tuntemattoman sotilaan (1955) tai Teuvo Tulion Sensuelan (1973).

Sivuston vasemmassa yläkulmassa olevasta valikosta Katso elokuvia, valitse Katso kaikki, niin pääset suoraan katsomaan siellä olevaa aineistoa. Vasemmassa reunassa on hakua helpottavat painikkeet.

Oheisesta linkistä pääset palveluun https://elonet.finna.fi/