Kaakonpiirin kisat 2009

Kotkan Elokuvaajat ry järjesti Elokuvaajien Kaakonpiirin tämän vuoden vuosikilpailun Kotkassa 14.11.2009.

Kilpailuun osallistuvat elokuvat näytettiIn Kotkan Elokuvaajien kerhotiloissa. A-sarjan voittajaksi tuomaristo oli valinnut Kouvolan Videokuvaajien Kalevi Pihkalan elokuvan "KImallus", josta tuomaristo totesi:
Laatutyötä, talvijakso kuvattu äärettömän kauniisti, lumen kuvaaminen toteutettu hienosti, kimallukset hangella, vedessä ja jäässä upeat. Piti otteessaan, hyvä kuvaus Suomen eri vuoden ajoista ja luonnosta. Toiseksi sijoittui Lahden Videokuvaajien Kauko Vilkon teos "Terminaattori", joka kertoi pihapiirissä asustelevan oravan ja ihmisen valtataistelusta. Kolmanneksi sijoittui Kotkan Elokuvaajien Toivo Pitkän elokuva "Huovari".

HELSINGIN JA LAHDEN VIDEOKUVAAJIEN EDUSTAJIA SEURAAMASSA AVAUSTA

B-sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Kotkan Elokuvaajien Matti Tommolan tekemän elokuvan "Taikasirkus", joka kertoi ukin ja lapsenlapsen välisestä hienosta suhteesta. Elokuvassa ukki rakentaa lapsen suunnitteleman kuorma-auton puusta.
Minuuttisarjan voitto meni pitkän linjan elokuvan tekijälle,Toivo Pitkälle elokuvasta "Pirttihirmu". Elokuva on toteutettu kerhoiltatyönä. Katsojan näkökulmasta näitä minuuttielokuvia soisi olla kilpailuissa enemmän, sillä niitä on lyhyytensä vuoksi mukava katsoa. Lyhyydestä huolimatta niihin voi sisältyä monenlaisia juonikäänteitä ja yllättäviä loppuja.

TUOMARISTON PUHEENJOHTAJA, LÄÄNIN TAITEILIJA MARJUT KOMULAINEN, VIERESSÄ MICHAEL KÖCKRITZ

Kalevi Pihkala palkittiin myös Kotkansiipi patsaalla parhaasta kuvauksesta. Kalevi tunnetaan myös monista Kouvola-aiheisista dokumenteista, mutta hänen intohimonsa on luonnon kuvaaminen, joka näkyy myös erittäin hyvin Kimallus elokuvassa.

Alhaalla on Kimalluselokuvasta nähtävillä talvijakso.

KALEVI PIHKALA PALKINTOKUVASSA
KAUKO VILKKO SAI PALKINNON KOTONAAN