SM-2018 Mikkeli

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-Filmifestivaalit 2018 Mikkelissä
 

Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry pitää vuosittain harrastajaelokuvaajien elokuvakilpailun. Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset elokuvauksen harrastajat. Tänä vuonna järjestäjänä toimii Mikkelin Harraste-elokuvaajat ry. Aamukahvit ja ruokailu järjestetään Suomen Nuoriso-Opiston ruokasalissa, joka sijaitsee Artium-salin vieressä.
 

SM-FILMIFESTIVAALI 2018

PAIKKA:
Suomen Nuoriso-Opiston Artium -sali

Paukkulantie 22

50170 Mikkeli

Linkki: Kartta kilpailupaikalle

AIKA:
Lauantai 14.4.2018 klo 10:00

MAJOITTUMINEN:

Majoitusmahdollisuus Suomen Nuoriso-Opiston Kuutuuli -rakennuksessa. Majoitus varataan Suomen Nuoriso-opiston palvelukeskuksesta: palvelukeskus@sno.fi tai 040 357 77 35 mielellään 3.4.2018 mennessä. Maksamisesta ja avaimen noutamisesta sovitaan majoitusvarauksen yhteydessä.  Hinta on 74 euroa / kahden hengen huone ja 57 euroa / yhden hengen huone. Hinta sisältää aamiaisen, liinavaatteet ja pyyhkeet.

OHJELMA:
09:00 alkaen aamukahvit Opiston ruokasalissa (Artium-salin vieressä). Kahvi, tee, täytetty croissantti. Mikkelin yhdistys tarjoaa.
10:00 SM 2018 Elokuvafestivaalin avaus Artium-salissa
10:10 Filmiesityksiä
12:00 Ruokailutauko. Opiston ruokasalissa. Kinkkukiusaus ( kasviskiusaus) , salaattipöytä, leivät, kahvi, pieni kahvileipä. Hinta 15 euroa/henkilö. Maksu käteisellä, ei pankkikortilla.
13:00 Esitykset jatkuvat
14.30 Palkintojen jako elokuvaesitysten jälkeen. Heti palkintojen jaon päätyttyä FVL:n vuosikokous Artiumissa.

TEKNISET TIEDOT:
Elokuvan enimmäiskesto ei saa ylittää 25 minuuttia. Videokuvan esityskopion tulee olla tiedostomuodossa. Postissa lähetetyn muistitikun mukana tulee olla täytetty ilmoittautumislomake, jonka saa tulostettua liiton kilpailusivustolta.

FVL valmistaa parhaista elokuvista koostelevyn, jota jaetaan koulutuskäyttöön liiton jäsenyhdistyksille. Elokuvan ei tarvitse olla uusi, kunhan se ei ole aiemmin osallistunut FVL:n SM-kilpailuihin. Elokuvan tulee olla toistettavissa VLC -Media Playerilla.

ILMOITTAUTUMINEN:

1. RUOKAILUUN: Jotta voimme tilata ruokaa sopivasti, kukin yhdistys ilmoittaa ruokailuun tulevien määrän viimeistään 1.4.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kari.nuolinko@surffi.fi. Ilmoittakaa myös ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot ennakkoon.

2. KILPAILUUN:
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään perjantaina 9.3.2018. Elokuvat on toimitettava tiedostomuodossa muistitikulla tai lähettämällä latauslinkki, josta elokuvan voi ladata. Ilmoittautumislomake pitää tässäkin tapauksessa lähettää joko sähköpostilla tai postitse. Muistitikut palautetaan lähettäjille takaisin.

KILPAILUSARJAT:
Avoin sarja
Dokumenttisarja
Nuorten sarja ( 25 v tai alle)
Elokuvaoppilaiden sarja
Minuuttielokuvasarja ( kesto enintään 1 min.)

POSTITUS OSOITTEESEEN:
Mikkelin Harraste-elokuvaajat ry
Hamid Al-Sammarraee

Peitsarinkuja 9 D 34

50170 Mikkeli
Sähköposti: hamid.alsammarraee@gmail.com
Puhelin: 044-2034060

PALKINNOT: Voittajat palkitaan kultaisilla, hopeisilla tai pronssisilla Harrastaja-Oskareilla.  SM-kisojen parhaiden elokuvien joukosta Filmi-ja Videokuvaajien Liiton työvaliokunta valitsee Suomen ehdokkaat kansainväliseen Unica -kilpailuun ja muihin kansainvälisiin elokuvakilpailuihin. Ehdolle tulleiden elokuvantekijöiden kanssa sovitaan menettelytavoista tarkemmin.

TULOSTEN JULKISTAMINEN:

SM-2018 tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan 14.4.2018 festivaaliesitysten jälkeen klo 14.30 pidettävässä palkintojen jakotilaisuudessa. Elokuvien tekijöiden toivotaan olevan läsnä tilaisuudessa. Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta. Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot myös toisin harkitsemallaan tavalla.

KILPAILUN SÄÄNNÖT:

ALLEKIRJOITTANUT VAKUUTTAA:

- elokuva on FVL:n kilpailusääntöjen mukainen (elokuvaa ei ole tuottanut ammattimaisesti elokuvia valmistava yhtiö).
- elokuvan valmistukseen ei ole maksua vastaan osallistunut ammattikäsikirjoittaja, ohjaaja, kuvaaja tai leikkaaja.
- elokuvaa ei ole valmistettu ennakolta tehdyn kaupallisen sopimuksen mukaan, jonka perusteella elokuvan tekijä saa korvausta esimerkiksi käytetystä materiaalista tai työstä.
- vastaavansa elokuvaansa sisältyvien tekijänoikeudellisesti suojatun musiikin tallentamisluvista ja -korvauksista (mm. Teosto).

MAKSUT:

Ilmoittautumismaksun on oltava perillä 9.3.2018 mennessä Filmi- ja Videokuvaajien Liitto ry:n tilillä:
Danske Bank FI39 8000 1470 2476 86
Viesti: SM 2018 MAKSU sekä elokuvan tekijän nimi.

FVL:N JÄSENET:

1) Yleinen sarja 15 euroa/elokuva
2) Dokumenttisarja 15 euroa/elokuva
3) Nuorten sarja (25 v tai alle) 10 euroa/elokuva
4) Minuutti-cup 15 euroa/elokuva
5) Elokuvaoppilaiden sarja 10 euroa/elokuva

MUUT KUIN FVL:n JÄSENET:

30 euroa/elokuva (sisältyy myös vuoden FVL:n suorajäsenyys). Mikäli tekijällä on useampia elokuvia, maksu seuraavista on sama .