Vierailu Metropoliaan 25.4.2023

Metropolia Ammattikorkeakoulun elokuva-alan koulutusta annetaan vanhassa ja arvokkaassa rakennuksessa Arabianrannassa. Entinen Arabian tehtaiden rakennus on sisältä muutettu Metropolian ja eräiden muidenkin toimijoiden käyttöön. Helsingin Filmi- ja Videokuvaajat ja Lahden Videokuvaajat teki erittäin onnistuneen tutustumiskäynnin Metropolian elokuva-alan koulutukseen 25.4.2023. Isäntänämme toimi elokuvauksen lehtori Jouko Seppälä F.S.C.

Aloitimme yhteisellä lounaalla ravintola Arabianrannassa. Sen aikana Jouko kertoi yleisesti elokuva-alan koulutuksesta Metropoliassa. Tutkintonimike on medianomi (AMK) ja koulutuksen nimi Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma. Ensimmäisen opiskeluvuotena kaikilla on samanlainen opintosisältö, mutta jatkossa on mahdollisuus painottua kuvan ja leikkauksen, äänen, tuotannon, käsikirjoituksen tai median sisällöntuotannon opintoihin. Opintojen suunniteltu kestoaika on neljä vuotta. Opetus on paljolti projektiluonteista. Eri tyyppisiä ja erilaisia elokuvia syntyy oppilastyönä runsaasti.

Sitten kiertelimme uusissa ja moderneissa opetustiloissa, joissa opetus oli meneillään. Näimme myös opetuksessa käytettävää kalustoa. Tutustuimme oppimisen tuloksiin katselemalla oppilastyönä tehdyn elokuvan.

Lopuksi nautimme vielä kahvit leivonnaisineen opiskelijakunta METKAn kahvilassa.

Parhaat kiitoksemme lehtori Jouko Seppälälle asiantuntevasta ja mielenkiintoisesta esittelystä!

Seuraavassa muutamia valokuvia vierailun varrelta.

Esittelyn osallistujat kuvan ottajaa (Esko) lukuunottamatta. Toinen oikealta isäntämme Jouko Seppälä.

Kuvauskalustoa oli iso varasto täynnä.

Tietokoneita ja erikokoisia näyttölaitteita oli käytössä runsaasti.

Joskus on tarve syventyä mietiskelyyn tai muutoin vain ottaa rennosti.

Valmistaudumme elokuvan katseluun.