JÄSENILLE

MAGIX EDITOINTIKURSSIT

Ennen kurssin järjestämistä täytyy selvittää kurssilaisten määrä, aika- ja paikka. Järjestämme kurssi mahdollisesti v-loppuna tai viikolla. Jos alkeiskurssille osallistujia on vähän, voimme yrittää järjestää sen "kotiopetuksena" ja osittain myös kerhoiltojen yhteydessä. Varsinainen perus-, jatko- ja multicamkurssit järjestämme mahdollisimman pian alkeiskurssin jälkeen. Kurssit ovat maksuttomia yhdistyksemme jäsenistölle.

ALKEISKURSSI  (2 - 3h)
Magix ohjelman asentaminen, perusasetukset, projektikansion luominen ja aloittaminen, tiedostojen siirtäminen aikajanalle ja projektin tallentaminen.

PERUSKURSSI (6h)
Perusleikkaustyökalujen käyttö, musiikin, video, valokuvien ja tekstin tuominen aikajanalle muistikortilta, kamerasta ja tietokoneelta. Valmiin videon tallentaminen DVD levylle ja tietokoneelle.

JATKOKURSSI (6h)
Kuvatehosteiden käyttäminen: Rajaus, kierto, värien ja kontrastin säätäminen yms. muut tehosteet.
Äänitehosteiden käyttäminen: EQ, Kohinan poistaminen, äänen tason säätäminen, äänimikserin käyttäminen, päätehostepanelin asetukset ja käyttäminen.

MULCAM-KURSSI (6h)
Monikameratilan käyttäminen editoinnissa. Materiaalin asettelu aikajanalle, synkronointi, leikkaaminen, leikkauksen viimeistely, värikorjaus.

KURSSIT 2016

ALKEET ke 24.2.2016 klo 17:00 Kerhoillan yhteydessä (omat läppärit mukaan, jos mahdollista)

PERUSKURSSI la 27.2.2016 klo 09 - 16 (myöhemmin sovittavassa paikassa)

JATKOKURSSI (mahdollisuuksien mukaan maaliskuussa)

KUINKA TEHTIIN KAALEPPI ELOKUVA JA MITÄ SIITÄ OPITTIIN?

Kuvankäsittelyä - Harri Junnola

Tämän päivän videotekniikka 2017 (Markus Lehteinen)

Alla olevista liitteistä löytyy tietoa editointitietokoneen rakenteesta, hankinnasta ja hinnoista.

  • TIETOKONEEN RAKENNE JA KOMPONENTIT

  • Esitelmä editointitietokoneen toiminnasta

  • Taulukko tietokoneen teknisistä arvoista ja komponenteista joihin kannattaa kiinnittää huomiota tietokonetta ostaessa. Tiedot ovat vuodelta 2014, joten on huomattava että keskusmuistin, prosessoritehon ja kiintolevyjen arvot kasvavat vuosi vuodelta.