SM-Filmifestivaalit 2012

 

Ismo Kiesiläinen voitti jälleen avoimen sarjan mestaruuden

 

Ismo Kiesiläinen on osallistunut menestyksekkäästi Filmi- ja Videokuvaajien Liiton SM-kilpailuihin jo usean vuoden ajan. Hänen viimeisin elokuvansa "The Boy with the Eternal Truths" valmistui viimen vuoden joulukuussa.  Ohessa tekijöiden kommentteja elokuvasta:

Lauluntekijä J. Karjalaiselta kuulemma kysyttiin kerran, mistä hän saa ideat lauluihinsa. Karjalainen vastasi: "Minä keksin ne." Samalla metodilla ovat yleensä syntyneet myös ryhmämme elokuvat.

The Boy with the Eternal Truths sen sijaan perustuu erään ystävämme kertomaan tositarinaan. Se odotti pöytälaatikossa pari vuotta ennen kuin keksimme, miten siitä voisi tehdä elokuvan. Syntyi tarina yhdestä tytöstä, joistakin pojista ja eräästä tärkeästä junamatkasta.

Elokuva kuvattiin kokonaan edestakaisella Helsinki–Kolari-matkalla elokuussa. Yhdeksän hengen kuvausryhmämme pakkautui kolmeen makuuhyttiin, joista yksi varattiin kuvauskäyttöön. Ahdasta oli ja hauskaa.

Ääniraidalla soittaa Suvi Oskalan, Olli Karin ja Ilkka Heinosen trio. Kappaleena on kansanlaulu, jota soitetaan paljon klezmer-musiikkina nimellä Ershter vals.

Elokuvan rooleissa näyttelevät Roosa M., Zach Laster ja Santeri Suominen.

Elokuva on katsottavissa oheisesta linkistä: 


Lyhytelokuva 12 min 30 s
Valmistunut 12/2011
Ohjaus Ismo Kiesiläinen
Käsikirjoitus Ismo Kiesiläinen, Leena Kuusisto
Kuvaus Lauri Räty
Äänitys Lauri Kangas
 

 

 

Joonas Makkonen osallistui neljällä  elokuvalla SM 2012 kilpailuihin

 

Joonas Makkonen oli kilpailujen tuottelian ohjaaja, sillä häneltä osallistui Liiton SM 2012 kilpailuihin peräti neljä elokuvaa hyvällä menestyksellä. Joonas voitti elokuvaoppilaiden sar jan elokuvallaan Pieni herääminen. Elokuva kertoo pojasta, joka eräänä aamupäivänä tajuaa oman kuolevaisuutensa.

Tuomaristo totesi elokuvasta seuraavaa: Ehdottoman vaikuttava, kaunis kokonaisuus, jossa hyvää kuvallista kerrontaa ilman liikoja sanoja. Tiivis tunnelma.

Rooleissa

Olli Saarenpää – Poika
Eeva Kurkinen-Heikkilä – Äiti
Tuotanto
Elokuva kuvattiin kuudessa päivässä.

Elokuvan valmistumisesta

Pieni herääminen on ensimmäinen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa tuotettu elokuva, joka on kuvattu kokonaan lavasteissa. Pieni herääminen on tiettävästi ensimmäinen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa tuotettu elokuva, jossa ei ole lopputekstien aikana musiikkia tai muuta äänimaailmaa. Kuvattu Panasonic AG-HPX500 -kameralla.

Filmi- ja Videokuvaajien Liiton kilpailuissa Joonas sijoittui Minuuttielokuvien sarjassa toiseksi elokuvalla Janne Anttilan esittelyvideo.
Nuorten sarjassa Joonas sai kaksi palkintosijaa, joista Peto sai hopeaa ja Serious stuff for the runners pronssia.
Joonas Makkonen vaikuttaa  Jo-Jo the Dog Films -elokuvaryhmässä. Joonas tekee myös media-alan töitä sekalaisesti toiminimellä Jo-Jo Media.