TAPAHTUMAT

JARNO KINNUSEN UUTEEN MUSIIKKIVIDEO-PROJEKTIIN ETSITÄÄN AVUSTAJIA

Lisätietoa löydät alla olevasta avustaja infosta

KOULUTUSTA KERHOILLASSA 4.2.2015

Vuoden 2015 alussa kerholle hankittiin Sennheiser ME 66 videomikkipaketti. Tutustuimme uuteen mikrofoniin ja kerhon äänityskalustoon kerhoillassa. Tauno esitteli seikkaperäisesti Rolan-26 tallentimen käyttöä ja lopuksi vertailimme Sennheiset ME 66 ja RODE NTG-2 mikrofonin toimivuutta Roland tallentimen kanssa. Koko tapahtuma videoitiin, myöhempää käyttöä varten.

Kuvia koulutustapahtumasta (näet myös kuvatekstit klikkaamalla kuvaa)

VANHOJEN TANSSIT 2015 SAVITAIPALEELLA

Perjantaina 13.2, kävimme kuvaamassa ja äänittämässä Savitaipaleen lukion vanhojen tanssit.

Saimme hameenhelmojen heilahdukset, korkokenkien kopsutukset ja kamariorkesterin sulo soinnut taltioitua Savitaipaleella. Käytössä oli kolme digitaalista äänitallenninta ja iso kasa mikrofoneja. Yhdeksän kameraa, kolme valaisinta ja 6 miestä. Kiitokset kaikille mukana olleille yhteisesti ja erikseen.

Vanhojentassit Galleria

TULLAAN TUTUKS! - 18.2.2015

Järjestimme tutustumisillan, johon kutsuimme mahdollisimman monta kerhomme jäsentä vuosien varrelta. Heti alkuun katsoimme Reijo Partasen vuonna 2007 koostaman 50-vuotis juhlavideon kerhon toiminnasta, joka oli todella lämminhenkinen ja upea läpileikkaus yhdistyksemme pitkästä historiasta. Nyt täytyy jo suunnitella uutta jatkoa dokumentille, tulevaa 60-vuotisjuhlaa silmällä pitäen. "Tullaan tutuks" iltaan saapui 20 henkeä ja tunnelma oli heti alusta alkaen sykähdyttävä. Kaikki saivat uusia tuttavuuksia ja ihmeteltiin vanhaa ja uutta kuvaustekniikkaa. Heikki Okko suoritti esittelylennon pienellä kamerakopterilla, joka sai monen suut virneeseen. Muistelimme myös kerhomme kantavia voimia ja huomasimme Piiparisen Jorma läsnäolon keskuudessamme. Jorma Piiparinen oli aina paikalla ja aina valmiina auttamaan ja tarttumaan toimeen. Rauha hänen muistolleen! Toivotaan että saamme jatkossakin nauttia runsaasta osallistuja määrästä kerhoilloissa. Tiedotusta kerhoiltojen ohjemasta hoidetaan sähköpostilla ja nettisivuilla. http://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/lappeenranta/

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

- Tauno Lakkala -

Osallistujat

Reijo Partanen, Onni Havo, Olavi Havo, Onni Jokela, Tula Turtia, Raija Pirilä, Reijo Kopra, Seppo Viitala, Harri Heikkilä, Jorma Pulkkinen, Juha Huttunen, Tauno Lakkala, Olli Laibert, Vesa Suuronen, Matti Hamunen, Eero Korhola, Ilkka Katainen ja Heikki Okko (helikopterilentäjä).

Tullaan tutuks - kuvagalleria

KOELÄHETYS 11.3.2015 klo 19:00

Toteutimme koelähetyksen Youtube live palvelun kautta. Kuvauksen käytettiin osittain vanhaa tekniikkaa, joten kuvasuhde oli n. 4:3, resoluutio n. 720 x 576. Järjestelmä aiheutti pienen vääristymän kuvaan tuntemattomasta syystä. Äänen osalta suoritmme useita kokeiluja ja eri äänitystekniikoita, joten äänenlaadussa oli havaittavissa selviä muutoksi ja häiriöitä.

 

Kalustoa

- Videonics MX-1 videomikseri
- Canopus ADVC 100 videokortti
- Fire Cast encoder ohjelmisto sekä YouTube live palvelu
- 3 kpl Canon Full HD kameroita
- Digitaalinen äänitallennin

 

KIITOKSIA KAIKILLE PALAUTATTA ANTANEILLE SEKÄ REIPPAILLE RETKEILIJÖILLE, SCANDIC PATRIALLE SEKÄ ERITYISESTI MARTTI KÄLVIÄISEN ORKESTERILLE!

"Viimeinen Mohikaani"

Välijoen Nuorisoseura Riento esitti Savitaipaleen Hakamäellä näytelmän Viimeinen Mohikaani. Esitys hersyi huumoria ja ajankuvia ajalta jolloin ei vielä ollut älypuhelimia eikä muitakaan 2000-luvun vempeleitä.

Tiistaina 7.7.2015 klo 17 pakkasimme kalustot ja miehistön autoihin ja suuntasimme rankkasateenläpi Savitaipaleelle. Kuvausryhmä löysi pj:n (Taunon) paikallisesta Sahrami baarista, jossa pidimme sadetta ja suunnittelimme tulevaa kuvausta. Rankoista sadekuuroista huolimatta päätimme lähteä katsomaan esityksen ja suorittamaan mahdollisen "kenraalikuvauksen". Tihkusateen siivittämä ensimmäinne puoliaika sai miehistön kastumaan, mutta kalusto pysyi pääosin kuivana. Toisella puoliajalla nousi uusia lavasteita ja siirsimme kalustoa sen mukaan. 10 minuutin kohdalla Tauno huomasi, ettei REC valo vilkkunutkaan, mutta huokaisi helpotuksesta, "tämähän olikin kenraalikuvaus". Tihkusade hellitti hieman ja esitys saatiin läpi ilman kalustotappioita. Eero Korholan vaahtomuovista askartelema sadesuoja on nyt kaikkien kuvaajien askartelulistalla.

15.7.2015 Pakkasimme taas kaluston ja miehistö matkalle kohti Hakamäkeä. Tällä kertaa ilma näytti loistavalta. Pilvistä mutta ei sadetta. Kalusto saatiin ajoissa paikalleen ja yleisöäkin saapui runsaasti katsomaan kesän viimeistä näytöstä. Tehtiin vielä viimehetken kuvaussuunitelmat ja kaikki "nauhat" muistettiin laittaa pyörimään. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Tauno poistui ommille teilleen ja palasi lähes 5 minuttiia myöhässä, kun toinen puoliaika oli jo alkanut. Onneksi nohevat kuvaajat olivat huomannet käynnistää myös Taunon kamerat toisen puoliajan alkaessa. Syy Taunon seikkailuun selvisi, kun esitys loppui ja kalustot pakattiin autoihin oli Taunolla autossa lämpimät pizzat ja kylmät juomat, jotka nautittiin porukalla Hakamäen hämärtyvässä illassa.

 

Kiitokset työryhmälle

Eero Korholla,  Ilkka Katainen, Osmo Kinnunen, Jarno Kinnunen, Jorma Pulkkinen ja Tauno Lakkala 

Kuvagalleria "Viimeinen Mohikaani"

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Tässä tekstiä ensimmäisen musiikkivideon kuvauksista kevät/kesä 2015.
Elikäs alkukesällä 2015, aloitin ekan musavideoprojektin. Tarkoituksena oli tehdä musiikkivideo, omaan biisiini "oo mun beibe". Paikallisen nuoren laulajan Emma Lipiäisen kanssa.
Olin kirjoittanu biisin jo 2012, mutta se saatiin äänitettyä vasta kun Emma lähti projetiin mukaan. Biisi oli valmiina jo hyvän aikaa, sitten päätin että se olisi sopiva biisi ensimmäiseen musiikkivideoon. Otin yhteyttä Tauno Lakkalaan, jonka nimen olin aikaisemmin kuullu muussa yhteydessä. Tauno pyysi minut kerhoiltaan käymään ja kertomaan projektista. No kaikki olivat innoissaan koska kerho ei ollut sellaista ennen tehnyt.
No omat ajatukseni olivat toki alussa että mitähän tästä tulee, koska kenelläkään ei ollut kokemusta tuollaisesta. Sekä kaikki muut jäsenet olivat reilusti minua vanhempia, joten näkemykset Hiphop artistina ja nuorena poikkeavat aika paljon keskenään.
Tauno vaikutti osaavalta, ja tiesti ennestään viherkankaan käytöstä joka on tehostekangas jota käytetään musiikkivideoteollisuudessa paljon. Tauno ehdotti että ohjaan itse videon koska jäsenillä oli kyllä hyvä kokemus kuvaamisesta. No päätin että katsotaan mitä saadaan aikaan harrastajaporukalla,ilmoitin Emmalle että teemme videon siihen duettobiisiimme.
Hän oli heti alusta-asti mukana,ja oli innoissaan mahdollisuudesta, sitten aloimme-Emman kanssa suunnitella videota. Se kuvattiin osittain LPR myllysaaressa. Sekä osittain studiotilassa käyttäen apuna edellä mainittua kangasta. No sitten alkoi videon tekeminen, alusta-asti mukana oli myös kaksi tanssijatyttöä. Joista toinen teki Emman kanssa tanssikoreografian videoon, jota käytettiin  kertosäkeiden kohdissa tanssittuna.
Tanssin harjoitteluun oli lopulta-aikaa vain 4 päivää. Joten tanssiminen jä kömpelöksi (minun osaltani) muut olivat kaikki kokeneita tanssijoita. Mutta video saatiin kuvattua aikataulussa,taustoja lukuunottamatta. Käytimme muutamissa kohdissa tasutavideota viherkankaan avulla. Tottakai ensimmäisen videon tekeminen ilman kokenutta porukkaa, on aina hankalaa ja-aikaa vievää. Sekä aikataulut aiheuttavat ongelmia. Silti video saatiin kuvattua, videon laikkuksen ja editoinnin hoidin minä itse. Josta ei itsellänikään ollut aiempaa kokemusta.
Mutta videon valmistuttua nyt julkistuskelpoiseksi, voin sanoa että en olis löytänyt parempaa porukkaa videon kuvaamiseen. Videoni julkaisen youtube palvelussa maalis/huhtikuussa 2016. Kiitos ja isohatunnosta Lappeenrannan Filmi ja videokuvaajille. Nykyisin Saimaa Films Ry.
-Jarno Kinnunen-

Kuvia kesän 2015 projektista eli musiikkivideon tekemisen kulisseista

LOGO GALLERIA

Osallistumme Juha Huttusen elokuvahankeeseen, jossa kuvataan TÄHYSTÄJÄRYHMÄ -elokuva kuluvan kahden talven aikana. Elokuva perustuu Juha Huttusen isän kertomuksiin ja päiväkirjamerkintöihin talvisodan alkamisesta.

SYNOPSIS

Elokuva kertoo 22-vuotiaan alik. Vilho Huttusen ja hänen johtamansa tähystäjäryhmän vaiheista talvisodan ensimmäiseltä viikolta. Välittömästi varusmiespalveluksen jälkeen ryhmä nuoria sotilaita määrättiin suojajoukoiksi vahvistamaan rajavalvontaa. Tilanne kärjistyi 27.11.1939, jolloin JP2 ja Huttusen ryhmä saivat tehtäväkseen tiedustella venäläisten liikeitä rajan pinnassa ja mahdollisen hyökkäyksen alkaessa ilman eri komentoa viivyttää vihollisen etenemistä aiheuttaen mahdollisimman paljon tuhoa.

Huttusen ryhmä on tyypillinen ensi-iskujoukko; Juuri valmistunut varusmieskoulutuksesta, mutta ilman minkäänlaista todellista kokemusta sodasta. Elokuva pureutuu henkilöiden kautta tarkastelemaan tilanteiden kehitystä, miesten tunnetiloja, pelonvoittamista ja ryhmädynamiikan vaikutusta onnistumiseen sekä epäonnistumiseen. Elokuvan tavoitteena on kertoa miksi ja miten erilähtökohdista tulevat miehet pystyivät yhteistuumin taistelemaan äärimmäisissä olosuhteissa yhteistä vihollista vastaan, vaikka heidän suhteitaan varjostaa yhteiskuntaa jakanut sisällissota.

 

AIKATAULU

14.10.2015 - Miten tehdään hyvä käsikirjoitus?

11.11.2015 - Elokuvan henkilökuvaukset

13.01.2016 - Elokuvan kohtaukset (StoryTV studion esittely)

 

 

Lisää tietoa

http://www.esaimaa.fi/Online/2015/10/23/L%C3%B6ytyyk%C3%B6%20papan%20p%C3%B6yt%C3%A4laatikosta%20kuvauksia%20talvisodasta%20Ne%20voivat%20auttaa%20elokuvanteossa/2015119750167/4

 

APUTURE AMARAN AL-528W CRI 95+

LED-valaisinpanelit tilattu Kiinasta ja testattu kuvauskeikalla haastatteluja tehdessä. Loistavat paketit, akut vielä tilauksessa, verkkovirralla tehoa vaikuttaisi alustavien testien valossa olevan enemmän kuin pelkillä akuilla, akut latautuvat suoraan LED panelissa verkkovirran avulla.

Saimme valot huipputarjouksella 4 kpl yhteishintaan 445€ + 130 € (tullaus, verot).
Nyt paketin hinta on jo pompsahtanut 600€ + verot + tulli.

 

JÄSENISTÖMME KALUSTOPÄIVITYKSIÄ

2 kpl DJI Phantom 3 Professional kuvauskoptereita (Markus Hännisen kautta)

1 kpl DJI Ronin M (lisävarusteilla) + Canon XA20 + Ipad Air2 mini (kuvausmonitori)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Innokas ryhmä nuoria musiikin ja jalkapallon harrastajia kokoontui 7.12.2015 klo 10 Lappeenrannan VISMA-areenalle tekemään uutta jalkapallo aiheista musiikivideoa. Mukana oli tietysti myös Lappeenrannan Filmi- ja Videokuvaajista koostuva kuvausryhmä. Kahdessa tunnissa onnistuttiin yllättävänkin sujuvasti taltioimaan artistien lauluosuudet sekä jatkapallotunnelmaa kolmella perusvieokameralla, yhdellä maalin ylänurkkaan ripustetulla actionkameralla ja DJI Phantom 3 kopterikameralla. Vaikka lämpötila hallissa oli lähellä nollaa, oli tekemisen rimu ja innostus katossa.

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.