Roden uudet langattomat  Wireles Go II mikit 

Lähettimet on varustettu tallentamaan nauhoitus sisäiseen muistiin. Näitä käyttävät nykyään myös Ylen toimittajat. Hinta tälläisellä kokoonpanolla on alta 300 euroa ja äänen laatu on todella hyvä.

Tämä tarkoittaa sitä, että et tarvitse välttämättä erillistä tallenninta, johon vastaanotin kytketään, sillä lähettimet on Rode Central- ohjelmalla mahdollista saada toimimaan nauhoittavana varmuuskopiona. Parhaalla laadulla saavutetaan jopa 7 tunnin nauhoitus, joka kopioidaan RodeCentral-ohjelman avulla tietokoneessa haluttuun tiedostokansioon. Jotta tämä onnistuisi, niin sinun täytyy ladata ensin RodeCentral ohjelmisto.
RØDE Central on Wireless GO II -sovelluksen apusovellus, jonka avulla voit hallita kaikkia lähettimien ja vastaanottimen toimintoja, päivittää laiteohjelmistoa ja käyttää ominaisuuksia, kuten sisäistä tallennusta. Tässä videolinkki, jossa näytetään, kuinka se tapahtuu.

https://www.youtube.com/watch?v=6SwXreI3Izo&t=323s
Tästä linkistä voit ladata RodeCentralin omalle koneellesi ( Windows tai Mac) Löytyy sivun kohdasta, jossa nainen on läppärillä.
https://rode.com/microphones/wireless/wirelessgoii#module_8

Kaksikanavainen vastaanotin 
https://www.rode.com/wirelessgoii/learning-hub

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yläkuvassa luento on äänitetty Rode Wireless GO II mikillä ja alakuvassa kameran omalla. Ero äänityksessä on valtava

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Rode Wireless Go II mikkien käyttötapa on käytännön kokemusten perusteella  paras toteuttaa siten, että vastaanotinta ei kannata kytkeä siten, että siitä lähtevä signaali tulisi kameran etuasteen kautta muistikortille videoäänen  pääraidaksi. Useissa kameroissa niiden etuasteet ovat kohinaisia ja lopputulos ei ole paras mahdollinen. Mikrofonit kannattaa laittaa nauhoittamaan ääni niiden muistiin ja purkaa sitten Rode Rec Central-ohjelmiston avulla kiintolevylle, josta sen voi synkata kameran äänen kanssa editointiohjelmassa. Kameran ääntä voi pitää hiljaisena taustalla tilaäänen takia, sillä pelkästään Rodemikkien avulla ääni jää kuivahkoksi.

Jos videokamerassa on oman suuntamikrofonin lisäksi toinen äänisisäänmeno, niin Roden signaalin voi toki siihen kanavaan ajaa ikäänkuin varotoimenpiteenä. Saattaa joskus käydä niinkin, että unohtaa kuvaustilanteessa käynnistää Rodet nauhoitustilaan, eikä näin ollen ole sitä parempaa ääntä ollenkaan käytössä haastattelutilanteiden tallentamisessa. Kuulokkeet ovat tässä oiva apu äänen tarkkailussa.